Martí: 'Veig bé Recoder com a nou conseller de Medi Ambient'


Temes relacionats

La Plataforma per a la Defensa de Collserola demana un pla d'usos restrictiu per protegir la serra (21/oct/10)

El Consorci de Collserola celebra l'aportació de recursos de la Generalitat al parc (21/oct/10)


  • Comparteix:

Martí (dreta), en un moment de la conferència

Martí (dreta), en un moment de la conferència

El director gerent del Consorci del parc natural de Collserola, Marià Martí, veuria bé que l'alcalde, Lluís Recoder, fos el proper conseller d'una macroàrea de Política Territorial que inclogués Medi Ambient. Segons Martí, Recoder és sensible i coneixedor d'aquest tema i sabria protegir la natura i encaixar-la en la legalitat urbanística. Amb la condició de parc natural, Collserola ha aconseguit una nova actitud ciutadana més conscienciada en la preservació de l'espai. Ho ha dit el director del Consorci durant la xerrada 'Punts forts i punts febles del parc de Collserola' aquest dimecres al Club Muntanyenc (CMSC).

Els principals avantatges de la declaració de la serra com a parc natural són el reconeixement del seu valor i la incorporació de la Generalitat a l'òrgan gestor. Com a inconvenients, Martí ha citat la ubicació del parc al cor de l'àrea metropolitana, la gran presència humana que té i la manca de connectivitat.

Per aquest motiu, Martí ha apuntat que cal un equilibri entre la seva protecció i el seu ús social, que s'ha d'aconseguir amb l'aprovació del pla d'usos que encara no s'ha començat a perfilar, però que ha d'aportar un marc sancionador que ajudi a protegir l'espai. De moment, els òrgans gestors del parc estan fent els tràmits per aprovar els nous estatuts que han de permetre la incorporació de la Generalitat, que s'ha compromès a aportar 700.000 euros. Aquest procés es pot allargar, segons el director del Consorci, fins a dos anys.

Martí ha subratllat també el canvi de govern a la Generalitat com un procés que pot allargar els tràmits. Tot i això, ha manifestat el seu desig que l'alcalde, Lluís Recoder, sigui el proper conseller de Medi Ambient.

Marià Martí

És una molt bona notícia perquè és una persona molt sensible i molt coneixedora


El director del Consorci reivindica més recursos econòmics perquè el pressupost 'és insuficient per la quantitat de pressions que rep' i la legalització de totes les irregularitats que hi ha al parc.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.