El règim d'usos de Collserola, pendent mig any després de la declaració de parc natural


  • Comparteix:

Ara fa mig any de la declaració

Ara fa mig any de la declaració

Avui fa sis mesos que la Generalitat va declarar Collserola parc natural, un període que encara no ha culminat amb algunes de les mesures que s'havien d'adoptar amb la declaració. La Generalitat encara no s'ha incorporat a la gestió del consorci, ni ha concretat les mesures per regular la massificació de la serra. Mira aquest reportatge a Cugat tv

La declaració de Collserola com a parc natural va obrir les portes del blindatge per protegir la serra. Per fer efectiva aquesta protecció, calen alguns tràmits administratius com la redacció d'uns nous estatuts i unes ordenances que regulin certs aspectes de la zona. Per exemple, el director gerent del Consorci del Parc de Collserola, Marià Martí, demana ordenances que limitin el pas de bicicletes en alguns punts i recursos jurídics per regular la velocitat de circulació. En declaracions a Cugat.cat, Martí ha enumerat les amenaces que afronta la serra de Collserola.

Marià Martí

Vandalisme, incendis, barriades... són algunes de les amenaces, així com la freqüentació i la urbanització.


El portaveu de la Plataforma en Defensa de Collserola, Josep Lluís Moner, creu que cal un pla d'usos del parc per fer front a la pressió urbanística, les activitats econòmiques i l'elevada freqüentació. Moner ha explicat que la declaració de parc natural confirma la necessitat de preservar molt més la zona de pressions que provenen, principalment, de Barcelona.

Josep Lluís Moner

La declaració representa la fi d'una ficció. L'Ajuntament de Barcelona no ha estat a l'alçada, jugant amb la desinformació.



De la seva banda, l'alcaldessa, Mercè Conesa recorda que Collserola és el pulmó verd de la ciutat i, per això, s'ha de preservar i conservar. A més, destaca la importància que aquest espai hagi esdevingut zona protegida.

Mercè Conesa

És un fet importantíssim. Hem estat la ciutat amb més hectàrees dins del Parc Natural. Som una ciutat on el valor de la natura es concep com un element importantíssim.



Tot això es pot veure en el reportatge de Cugat tv 'Collserola, Parc Natural', on es dóna veu a totes les parts implicades en el procés de protecció o amb interessos a les zones protegides.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.