El consistori ingressa 28.000 euros amb les instal·lacions fotovoltaiques municipals


Temes relacionats

Les instal·lacions fotovoltaiques permeten a l'Ajuntament ingressar 29.000 euros (20/feb/13)

L'Ajuntament estudia ampliar les plaques fotovoltaiques a més edificis municipals ( 7/oct/11)

Les plaques fotovoltaiques municipals generen gairebé 12.000 euros (27/jul/11)

La pèrgola del Parc Ramon Barnils ja genera energia (12/mar/11)

Les plaques fotovoltaiques del parc de Ramon Barnils seran una realitat en sis setmanes ( 7/oct/10)


  • Comparteix:

L'ajuntament té plaques fotovoltaiques a la teulada / Foto: Localpres

L'ajuntament té plaques fotovoltaiques a la teulada / Foto: Localpres

La producció de les instal·lacions fotovoltaiques municipals ha permès l'Ajuntament ingressar 28.000 euros durant el 2013. Això significa que el consistori ha deixat d'emetre 26,48 tones de CO2 gràcies a les plaques, que han generat prop de 106.780 quilowatts per hora per any.

Comparant les dades del 2012, el consistori ha ingressat 308 euros menys a causa d'imponderables relacionats, sobretot, amb la meteorologia. Actualment, la ciutat disposa de tres instal·lacions fotovoltaiques, una col·locada sobre la pèrgola del Parc de Ramon Barnils; una altra instal·lada en sis fanals d'aquest mateix parc, i una tercera sobre la teulada del consistori. El total de superfície de captació és de 585 metres quadrats. Des de l'arribada d'aquestes instal·lacions municipals, al 2006, el consistori ha ingressat més de 88.400 euros.

L’energia produïda per aquestes tres instal·lacions s’injecta a la xarxa elèctrica i es consumeix com a font d’energia renovable per altres edificis i equipaments municipals. Una actuació que entronca dins el compromís de Sant Cugat amb el Pacte d'alcaldes i alcaldesses contra el canvi climàtic, signat el 2009. Un repte que marca reduir les emissions de CO2 un 20% abans de 2020 i aconseguir que un 20% de l’energia consumida procedeixi de fonts renovables.

Des de l'any passat, el govern espanyol grava la producció d’energia solar fotovoltaica amb un impost del 7%. El 2013, aquesta xifra ha estat de més de 1.400 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.