Sant Cugat fa un pas endavant en la lluita contra el canvi climàtic


Temes relacionats

Sant Cugat continua la seva lluita contra el canvi climàtic en l'àmbit local (18/mar/14)

Sant Cugat lidera l'aposta de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat (11/mar/13)

Sant Cugat s'adhereix a la Declaració de Vic de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat (13/abr/12)


  • Comparteix:

Sant Cugat reforça el seu compromís per la Sostenibiltiat / Foto: ACN

Sant Cugat reforça el seu compromís per la Sostenibiltiat / Foto: ACN

La ciutat es compromet a reduir les emissions de partícules contaminants un 40% amb la vista posada en el 2030. Així queda fixat en un dels acords de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat als quals s'ha sumat Sant Cugat. El municipi també ha fet seu el pacte d'aquesta plataforma, que posa les bases per vetllar pels efectes que el canvi climàtic té sobre el territori.

El compromís de reducció d'emissions contaminants s'acompanya de la voluntat de reclamar a instàncies superiors que se segueixin els punts que promou la Xarxa a l'hora de legislar en l'àmbit energètic, que s'impulsin programes per a la seva aplicació, s'aposti per les energies renovables i es posi remei a situacions de pobresa energètica.

El segon compromís que ha assumit el consistori té a veure amb els efectes que ja es fan notar sobre el territori derivats del canvi climàtic. En aquest sentit, la proposta reclama planificar la gestió municipal a partir de l'estudi dels riscos de manera que es redueixi la vulnerabilitat de les ciutats. El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha explicat que la filosofia que hi ha al darrere d'aquest compromís és assumir el canvi climàtic com un fet i preparar-se pel que pugui venir.

Joan Puigdomènech

No perdem gaire temps intentant frenar el canvi climàtic. El canvi ja el tenim aquí. Ara es tracta de mirar com fer front als nous episodis.


Aquests acords suposen anar més enllà del compromís europeu 20/20/20, que fixa una reducció del 20% d'emissions de cara el 2020.

L'adhesió a aquests compromisos passarà pel ple d'aquest dilluns.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.