La ciutat impulsa un joc de rol a favor de la cooperació i el desenvolupament


  • Comparteix:

Imatge promocional del joc / Foto: Smile Urbo

Imatge promocional del joc / Foto: Smile Urbo

Sant Cugat col·labora en la creació d'un joc de rol interactiu per promoure la cooperació i l'educació en el desenvolupament. 'Smile Urbo: el joc del poble' és la proposta amb què, a través de la Diputació, l'empresa Smile Mundo planteja un escenari simulat que recrea els problemes reals de les comunitats dels països del sud.

A partir de l'adopció de rols actius basats en la col·laboració i el diàleg, els jugadors descobreixen l'impacte de les seves decisions en l'entorn humà, social i ambiental i aprenen a traslladar aquestes problemàtiques a les seves comunitats.

El joc està basat en 'La tragèdia dels comuns', un dilema plantejat pel desaparegut ecologista nord-americà Garret Hardin que va descriure una situació en què diversos individus, moguts només pel seu interès personal, acaben destruint amb les seves decisions un recurs limitat compartit, tot i que a cap d’ells els convingui aquesta destrucció.

'Smile Urbo: el joc del poble' ha estat elaborat per l'organització Smile Mundo en col·laboració amb la Diputació i ha rebut el suport de l’Ajuntament i la participació de la Fundació iWith.org, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i la Universitat de Girona (UdG).

El joc es troba a disposició de tots els municipis de la demarcació, que poden obtenir l'accés i la informació necessàries en línia enviant un mail de sol·licitud a hello@smilemundo.org. Sant Cugat ja ha acollit una de les primeres partides d'Smile Urbo amb la voluntat que es difongui entre les entitats i la ciutadania.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.