L'Escorxador començarà a funcionar des de la carretera de Rubí a Molins de Reis al mes de juny


  • Comparteix:

L'alcalde acompanyat de l'equip de govern, els arquitectes i els veïns de St. Francesc han viistat les obres.

L'alcalde acompanyat de l'equip de govern, els arquitectes i els veïns de St. Francesc han viistat les obres.

El nou escorxador municipal començarà a funcionar el mes de juny des del seu nou emplaçament a la carretera de Rubí a Molins de Rei. El seu trasllat definitiu permetrà enderrocar les velles instal·lacions situades a l'avinguda Ragull i deixar-ho com a zona verda pel barri de Sant Francesc-El Monestir. L'obertura del vial del Torrent del Xandri també permetrà desviar el recorregut de l'autobús i deixar la Plaça d'en Coll pel pas exclusiu de vianants.

El nou escorxador municipal és a punt de començar a treballar des del seu nou emplaçament a la carretera de Rubí a Molins de Rei. L'objectiu és obrir les portes el mes de juny. De moment s'estan acabant les sales de feinatges i la sala d'acabats està pràcticament enllestida.

Les instal·lacions, que tenen un pressupost de 1.100.500 euros, es composen de dues naus. La primera, de dues plantes, serà utilitzada com a estable, mentre que la segona acollirà els serveis, les oficines, els vestidors i les cambres frigorífiques.

El director del projecte, Francesc Chichón, ha explicat que s'han incorporat les últimes tecnologies per fer de l'escorxador un dels equipaments tecnològicament més avançats:

Francesc M. Chichón

És una instal·lació molt nova, innovadors i de les últimes que s'han fet. Incorpora les últimes tecnologies.


De fet s'ha cuidat molt l'aspecte medi ambiental i es construirà una depuradora d'aigües pròpia que reculli les aigües abans de desviar-les al clavegueram. També s'ha cuidat el tractament de vísceres i subproductes. Es calcula que l'escorxador, a ple rendiment, pugui matar uns 45 exemplars de vàcum a l'hora i uns 300 xais.

L'alcalde ha explicat que, per fi, es veu acomplert un dels objectius que era treure del nucli l'escorxador i solucionar els problemes de pudors i trànsit que provocava als veïns de la zona. Recoder ha anunciat que s'ha optat per deixar les velles instal·lacions com a zona verda pel barri de Sant Francesc:

Lluís Recoder

Les velles instal·lacions aniran a terra, s'areglarà tota la zona i es deicxarà com a zona verda.


Això permetrà, alhora, arranjar el Torrent d'en Xandri i per tant desviar per aquest vial l'autobús de manera que quedarà lliure del pas del trànsit la Plaça d'en Coll que ha patit, de manera sistemàtica la trencadissa de lloses a causa del pas de vehicles.

El president de l'Associació de Veïns de Sant Francesc, Jordi Molgó, s'ha mostrat satisfet de l'ús final que es donarà a les antigues instal·lacions del Torrent de Ferrusons:

Jodr Molgó

Estem contents perquè hem anat perdent metres quadrats de zona verad i ara en recuperem.


Les instal·lacions ocupen una superfície de 6.900 metres quadrats de les quals més de 2.000 són dedicades a l'edifici.
S'ha previst construir un vial d'accés, lateral a la carretera, que faciliti l'accessibilitat a l'escorxador sense perjudicar el trànsit rodat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.