L'Agenda 21 local arriba el proper 8 de maig a la seva validació pública


  • Comparteix:

Unes 40 persones han participat a la jornada inaugural

Unes 40 persones han participat a la jornada inaugural

Els santcugatencs tenen l'última oportunitat de fer les seves aportacions a l'esborrany del Pla d'Acció de l'Agenda 21 el proper dia 8 de Maig. Per determinar quines accions s'incorporen, finalment, al Pla d'Acció s'utilitzarà el sistema 'Delibera', un instrument que detecta els principals punts de consens dels processos participatius. El document final que surti del Segon Fòrum Sant Cugat Sostenible haurà de rebre el vistiplau dels ciutadans i el ple, per després encarar la tercera fase amb la seva execució.

La confecció de l'Agenda 21 es troba en el seu equador. L'Ajuntament ha presentat l'esborrany del Pla d'Acció Ambiental que ha de determinar les actuacions que realitzarà en consistori per fer de Sant Cugat una ciutat més sostenible.

Amb el Segon Fòrum Sant Cugat Sostenible, els ciutadans tenen una nova oportunitat de dir la seva en matèria de medi ambient. Ho faran de la mà de 'Delibera', un mecanisme de participació que dissenya línies de treball eficaces per calibrar els punts en què els ciutadans estan més d'acord. Ho explica la regidora de Comunicació, Marta Subirà:

Marta Subirà

És una eina més enfocada a obtenir resultats. S'intenten exposar les idees i buscar els acords i desacords entre els participants.


Amb aquest sistema, els ciutadans contesten un qüestionari on figuren totes les actuacions que es proposen des del Pla d'Acció en àmbits com territori, recursos naturals o qualitat mediambiental.

Les respostes que, s'han de lliurar a l'Ajuntament abans del 30 d'abril, es validaran el 8 de maig en la darrera convocatòria del Segon Fòrum Sant Cugat Sostenible. Després el document passarà pel ple del consistori per, tot seguit, arrencar la tercera fase del projecte, amb el Pla de Seguiment. El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha demanat als ciutadans que s'impliquin del tot en aquesta iniciativa:

Eduard Pomar

És necessari que tots ens impliquem en aquest projecte. Cal que feu propostes perquè es puguin incorporar i després validar-les el 8 de maig.


El Segon Fòrum Sant Cugat Sostenible s'ha acompanyat d'activitats complementàries com la Fira per la Sostenibilitat i les xerrades 'Dimarts de l'Agenda 21', que finalitzaran el 27 de maig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.