Les obres del Pla de Millora de la Floresta comencen d'aquí a un mes


Temes relacionats

Veïns i Ajuntament acosten posicions en el Pla de Millora de la Floresta (17/des/14)

El Pla de Millora de la Floresta s'obrirà al carrer de Margarit i l'avinguda Pere Planas (27/mai/14)

Els florestans coneixen avui la priorització de carrers del Pla de Millora (21/mai/14)

Casajoana defensa el caràcter participatiu del Pla de Millora de la Floresta (14/abr/14)

La Floresta Parla demana al consistori que escolti els veïns per al Pla de Millora (14/abr/14)


  • Comparteix:

Moment del consell de barri d'aquest dijous

Moment del consell de barri d'aquest dijous

Els treballs del Pla de Millora de la Floresta s'iniciaran d'aquí a un mes començant pel sector de la Floresta Alta amb una durada d'entre un any i 16 mesos, a càrrec de l'empresa Rogasa. L'entrada de les màquines serà amb Sorea que primer ha de substituir la xarxa de subministrament d'aigua. Les obres, pendents de la redacció definitiva del projecte executiu, tindran el seguiment d'una comissió veïnal que representa la majoria de sectors del districte.

El controvertit Pla de Millora de la Floresta, que ha tingut un ampli procés de participació veïnal, s'encetarà la segona quinzena de febrer, ha anunciat el director d'obres de districtes, Francesc Serra. L'empresa Rogasa, que s'ha presentat públicament al consell, s'encarrega de la pavimentació de la totalitat dels 41 carrers previstos, motiu pel qual s'ha canviat l'ordre de priorització de carrers a treballar. Inicialment estava previst començar els treballs al carrer de Margarit, al sector del Turó del Sol.

En aquest nou ordre, seran els sector de la Floresta Alta i Colònia Parès els primers a viure les obres, mentre que els darrers seran els sectors del Caqui i el Golf. A més, segons Serra, l'Ajuntament negocia amb l'empresa la possibilitat de començar les obres en més d'un sector a la vegada.

L'entrada de les màquines, però, va precedida per l'aterratge de Sorea, que ha de substituir la xarxa de subministrament d'aigua, com a pas previ a l'inici de les obres de pavimentació. Es tracta d'un canvi llargament reivindicat pels veïns, sobretot per aquells que reben aigua amb canonades d'uralita.

El tinent d'alcalde d'Obres i Urbanisme, Pere Casajoana, ha aprofitat el consell extraordinari per felicitar el veïnat per la implicació i donar forma al Pla de Millora que comença d'aquí a un mes.

Pere Casajoana

Això requereix un reconeixement públic per una tasca voluntariosa. Han pensat en com ha de ser el barri de la Floresta.


Casajaona també ha emplaçat els veïns a posar fil a l'agulla a la segona fase del pla, que abordarà els passatges, places, escales i accessos al Parc de Collserola. La importància del paper dels florestans s'ha oficialitzat també aquest dijous amb la constitució d'una comissió de seguiment de les obres formada per 14 veïns voluntaris de la majoria de sectors, tal com explica el membre de la Floresta Parla i observador del sector Mirador Oest, Ramon Piqué.

Ramon Piqué

Volem que això funcioni. Amb tots els problemes que aniran sortint, volem ser-hi.


L'arrencada de les obres està a l'espera de la redacció definitiva del projecte executiu, que elabora Rogasa, i que ha recollit el màxim d'aportacions veïnals. Unes propostes que es poden consultar al web Consellsdebarri.santcugatentitats.net.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.