Valldoreix i Mira-sol celebraran la retirada de l'alta tensió amb La Festa de la Llum


Temes relacionats

Completat el desmuntatge de les torres d'alta tensió de Valldoreix i Mira-sol (22/des/14)


  • Comparteix:

Les torres d'alta tensió de Valldoreix i Mira-sol ja són història / Foto: EMD

Les torres d'alta tensió de Valldoreix i Mira-sol ja són història / Foto: EMD

La ciutat celebrarà amb la Festa de la Llum el soterrament de les línies d'alta tensió i l'eliminació de les torres elèctriques a Valldoreix i Mira-sol. La celebració serà el 22 de febrer, començarà al barri de Mas Gener de Mira-sol i després es traslladarà al Casal de Cultura de Valldoreix, on tindran lloc la majoria dels actes.

La ciutat vol festejar el soterrament definitiu de l'alta tensió a la ciutat amb la Festa de la Llum, que començarà pel matí a Mira-sol amb una xocolatada i un espectacle infantil. Les activitats es traslladaran després al Casal de Cultura de Valldoreix, on hi haurà tallers infantils relacionats amb la llum i un acte institucional de descoberta de l'escultura commemorativa de l'eliminació de les torres d'alta tensió. L'acte tindrà la presència de l'alcaldessa, Mercè Conesa; el president de l'EMD, Josep Puig; el director general d'Energia, Mines i Seguretat Industrial de la Generalitat, Pere Palacín; i la directora general d'Endesa a Catalunya, Isabel Buesa.

A la tarda es reprendrà la celebració amb una xocolatada popular i espectacles per a tota la família. La Festa de la Llum finalitzarà amb un espectacle de música, dansa i llums a la Nau de Cultura de Valldoreix.

Reivindicació històrica i deute pendent
El soterrament de les línies d'alta tensió va finalitzar el desembre passat i ha suposat l'eliminació de tres quilòmetres de cablejat elèctric i de 12 torres elèctriques. L'obra ha rebut el finançament de l'Ajuntament, l'EMD i la Generalitat.

De fet, el govern ha fet efectiu el primer pagament dels diners que Sant Cugat i Valldoreix van avançar a compte de la Generalitat per finançar el soterrament de l'alta tensió. L'Institut Català d'Energia (ICAEN) ha notificat l'abonament dels 471.915 euros que havien de pagar al 2014. Segons l'EMD, la Generalitat ha inclòs en els comptes de 2015 i 2016 les dues aportacions restants que sumen l'1'5 milions de deute amb la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.