El ple aposta per millorar les competències i els recursos de les administracions locals


  • Comparteix:

La moció diu que l'Estatut ha de resoldre els grans reptes pendents del municipalisme.

La moció diu que l'Estatut ha de resoldre els grans reptes pendents del municipalisme.

El ple municipal ha aprovat una declaració institucional sobre els 25 anys d'ajuntaments democràtics en què s'assenyala la necessitat de revisar l'Estatut d'Autonomia per reimpulsar el paper dels ens locals. El text qualifica 'd'única i històrica' la situació actual ja que obre la possibilitat d'augmentar les competències i el finançament dels ajuntaments ens locals.

Tots els grups polítics del consistori han acordat que els últims 25 anys de municipalisme democràtic han permès assolir majors quotes de participació i de qualitat de vida. L'últim quart de segle, diu la declaració, han estat anys de transformació, i ara cal aprofitar l'oportunitat històrica de la reforma de l'Estatut per reimpulsar el marc competencial i millorar el finançament dels ajuntaments.

Lluís Recoder ha estat l'encarregat de llegir la declaració, consensuada entre tots els grups del consistori.

Lluís Recoder

El municipalisme ha estat una eina de participació i qualitat de vida. Ara cal revisar les competències i el finançament.


Precisament el ple s'ha celebrat el 19 d'abril, dia de constitució dels ajuntaments democràtics després de 40 anys de franquisme. Àngel Casas, qui fou alcalde en aquell moment, ha volgut ser present en el ple per recordar aquell moment, marcat, sobretot, per una 'il·lusió' diu, difílment recuperable:

Àngel Casas

Recordo la gran il·lusió que teníem. Era extraordinari. Havíem passat tants anys en dictadura que teníem ànsies de democràcia.


La declaració reitera el compromís del món municipal per la convivència pacífica, el civisme, la diversitat i la preservació de l'entorn, i fa una crida a la ciutadania a implicar-se en la construcció de la comunitat local.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.