Sant Cugat limitarà per zones el nombre de concerts a l'aire lliure


  • Comparteix:

Moment del consell de barri

Moment del consell de barri

L'Ajuntament establirà cinc zones a la ciutat que serviran per limitar el nombre de concerts a l'aire lliure. Ho ha avançat el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Pere Casajoana, al consell de barri del Centre-Oest d'aquest dimecres, on també ha avançat que l'equip de govern fixarà dues franges d'horaris d'estiu per a les terrasses: una més àmplia per als mesos d'estiu i una altra més acotada per als mesos d'entretemps.

Sant Cugat es distribuirà en cinc zones que serviran per organitzar el calendari de concerts i activitats a l'aire lliure. Així, s'establiran cinc corones:

Entre muralles: Jardins del Paga-li Joan i l'entorn del Monestir.

Àmbit 1: places adjacents al Monestir.

Àmbit 2: delimitat per una línia que passa pel passeig de Francesc Macià, les avingudes de Lluís Companys i Anselm Clavé, rambla de Ribatallada i fins arribar al Teatre-Auditori i a l'Ajuntament.

Àmbit 3: parc de Can Vernet, parc de la Pollancreda, parc de Can Mates, parc de l'Arborètum i parc de Ramon Barnils.

Àmbit 4: Can Solà.

Aquesta distribució i el nombre i tipus de concerts es confirmaran el 18 de març. Segons el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Pere Casajoana, això permetrà que el descans dels veïns no entrés en conflicte amb les activitats que es puguin celebrar al carrer.

Pere Casajoana

S'ha de poder compatibilitzar l'ús de l'espai públic amb el descans dels veïns. Entenem que una activitat a l'any en un espai no perjudica els veïns.


Casajoana també ha avançat que s'establiran dues franges d'horaris d'estiu per a les terrasses: una per als mesos de l'estació estiuenca i una altra per als mesos pertanyents a primavera i tardor. A més, el tinent d'alcalde d'Urbanisme ha dit que serà obligatori l'ús de tacs de goma a les taules i de cadires de plàstic per minimitzar soroll, així com haver de llençar les ampolles de vidre durant el dia.

Per garantir el descans dels veïns, l'Ajuntament entregarà als locals amb terrassa un adhesiu on quedarà detallat quantes taules i cadires poden instal·lar. Així, es pretén facilitar la feina als cossos de seguretat en cas de conflicte.

Casajoana ha explicat que l'equip de govern presentarà aquestes mesures dimecres que ve.

Entitats a la casa Aymat
L'Oncolliga, l'Associació de Veïns del Centre Estació, la Coral del Club Muntanyenc Sant Cugat i la Coral la Lira són algunes de les entitats que podran utilitzar com a seu o local d'assaig la Casa Jaumandreu, que fins la setmana passada ocupava la Policia Local. Ho ha explicat el director de l'àmbit de Serveis a les Persones, Xavier Fornells, que ha refermat la confiança que el consistori diposita en l'Ateneu perquè gestioni aquest espai.

Wise People, una nova associació
Wise People s'ha presentat en societat al consell de barri del Centre-Oest aquest dimecres. Es tracta d'una entitat que agrupa persones de més de 45 anys en situació d'atur i en risc d'exclusió social. La membre de l'associació Lluïsa Espín ha explicat que tenen com a objectiu fer-se visibles per a les empreses.

Lluïsa Espín

La nostra intenció és donar visibilitat a totes les persones en atur i oferir assessorament, així com fer-nos visibles a les empreses de Sant Cugat.


Wise People es va constituir fa poc més d'un mes i s'establirà en un local a la plaça de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.