Subirà rebat les crítiques de Fluvià i assegura que l'ús de l'escut i l'emblema s'ajusta a dret


  • Comparteix:

Subirà assegura que l'ús de l'emblema s'ajusta al Reglament de Símbols.

Subirà assegura que l'ús de l'emblema s'ajusta al Reglament de Símbols.

La regidora de Comunicació ha afirmat que l'escut i l'emblema de Sant Cugat compleixen la normativa heràldica i que l'Ajuntament en fa un ús legal. D'aquesta manera, Marta Subirà rebat les afirmacions de l'expert heràldic Armand de Fluvià que assegurava, entre d'altres coses, que el consistori feia prevaldre l'emblema per sobre de l'escut i l'utilitzava en edictes i comunicacions oficials.

Subirà ha volgut deixar clar que l'Ajuntament, en cap cas, ha fet una utilització incorrecte de l'escut i l'emblema de Sant Cugat. La regidora de Comunicació assegura que un informe encarregat pel consistori constata que tant l'escut com l'emblema s'adeqüen a la normativa heràldica, a diferència del que diu l'expert Armand de Fluvià que assegura que l'Ajuntament dóna prevalença a l'emblema i l'utilitza en edictes.

La regidora ha afirmat rotundament que la creació i actualització d'aquests elements ha seguit els tràmits pertinents que preveu el Departament de Governació de la Generalitat:

Marta Subirà

L'any 2000 vam adaptar l'escut i l'emblema al reglament de Símbols que preveu la Generalitat


Subirà també s'ha mostrat desacord amb les afirmacions de Fluvià sobre la manca de significat de l'emblema de Sant Cugat. La regidora ha comentat que les interpretacions de l'expert en heràldica són fruit 'de la seva imaginació':

Marta Subirà

La interpretació del senyor Fluvià surt de la seva imaginació


Per últim, Subirà ha remarcat que l'Ajuntament usa l'escut en actes protocolaris, mentre que l'emblema s'utilitza en actes quotidians com els cartells de les obres o les comunicacions de l'administració amb els ciutadans.

La regidora també ha negat -tal i com diu Fluvià- que l'escut tingui forma romboidal, cosa que prohibeix el Reglament de Símbols.
Recordem que l'expert heràldic assegurava que l'emblema té forma de 'rombe', que prohibeix, explícitament el Reglament i que el disseny de l'emblema - amb els vèrtix de arrodonits representant les muralles i en el seu interior, tres pals, imatge del Monestir - eren un un autèntic despropòsit que no representen 'res de res.'



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.