Més de 120 entitats ja s'han inscrit al Registre Municipal d'Associacions i Entitats

La meitat de les entitats censades fins ara pertanyen a la cultura i l'esport.

Municipal

Publicat el 29/abr/04 per Silvia Gonzalez

Sant Cugat té actualment censades 120 entitats, la meitat de les quals vinculades a la cultura i l'esport. Així ho indica el Registre Municipal d'Associacions i Entitats Ciutadanes de l'Ajuntament, un cens que recull totes les dades del teixit associatiu local i que assenta les bases del futur Portal d'Entitats.

La base de dades del registre que ha confeccionat el consistori constata que la nostra ciutat té 122 entitats i associacions de diferents àmbits socials. La cultura i l'esport són els àmbits que mes pes tenen al teixit associatiu local, amb 33 i 25 entitats, respectivament.

Els segueixen, l'àrea de sanitat i serveis socials, amb 20 col.lectius; i les associacions de veïns, que estan desplegades a 17 punts del municipi. La resta d'entitats del registre pertanyen a cercles vinculats a la solidaritat, la joventut, la gent gran i el comerç.

La regidora de Comunicació, Marta Subirà, ha explicat que ja s'esperaven aquestes dades i s'ha felicitat per la riquesa del teixit associatiu de Sant Cugat:

Marta Subirà

Sant Cugat té moltes entitats, i amb aquesta base de dades els col.lectius podran disposar de tota la informació que necessitin


El Registre Municipal d'Associacions i Entitats Ciutadanes és una eina que ha permès a l'Ajuntament disposar d'informació actualitzada sobre les organitzacions de la ciutat per poder, a partir d'ara, difondre les seves activitats i així fomentar la participació ciutadana. A més, la inscripció al registre dóna a les entitats la possibilitat d'optar a diferents ajuts i subvencions que dóna l'Ajuntament.

D'altra banda, la base de dades del registre dóna també llum verda a la creació del Portal de les Entitats, un espai 'on-line' on les entitats podrien treballar en xarxa a través de la web de l'Ajuntament:

Marta Subirà

Així les entitats podran disposar d'un espai on informar de les seves activitats i agenda


El Portal de les Entitats és una de les iniciatives que l'Ajuntament té previstes dins el seu pla Connecta't@santcugat, que té l'objectiu de fer arribar les tecnologies de la informació i comunicació a tots els segments socials.