L'EMD compra a Vall d'Or la totalitat de l'edifici on té la seves oficines per un import de 762.000


  • Comparteix:

La Candidatura de Progrés ha decidit comprar l'edifici per estalviar els lloguers i oferir millor servei al ciutadà.

La Candidatura de Progrés ha decidit comprar l'edifici per estalviar els lloguers i oferir millor servei al ciutadà.

El govern de Valldoreix ha comprat a la societat Vall d'Or l'edifici on actualment té la seva seu per convertir la totalitat de les instal.lacions en les oficines l'Entitat Municipal Descentarlitzada. Amb l'adquisició de l'edifici, que ha tingut un cost de 762.000 euros, es vol posar punt i final al lloguer pagat fins ara que, segons l'EMD, ha suposat una autèntica 'sangia' per a l'herari públic.

L'Entitat Municipal Descentralitzada ha signat un contracte de compra amb la societat Vall d'Or, propietària de l'edifici de la plaça Pompeu Fabra on actualment està la seu de l'Entitat. L'operació, xifrada en 762.000 euros, suposarà que l'EMD pagui una hipoteca a 12 anys pel mateix import que pagava fins ara de lloguer.

El motiu de la compra de l'edifici ha estat doble. D'una banda, s'ha volgut posar punt i final al lloguer que l'entitat ha pagat fins ara per usar 400 metres quadrats de les instal.lacions i que sumen, en total, 509.000 euros. La presidenta, Montse Turu, considera 'inadmissible' que una part important de les arques de l'entitat es destinin a pagar aquesta factura:

Tall incrustat: Montse Turu

Aquesta operació és molt rentable. No entenc com fins ara s'ha pagat aquest lloguer, i durant tant de temps


La compra de l'edifici Vall d'Or també permetrà a l'EMD reconvertir la resta de superfície de les instal.lacions, uns 1.200 metres quadrats, en futurs espais per donar serveis als ciutadans. D'aquesta manera, les instal.lacions de la plaça Pompeu Fabra concentrarien les oficines administratives i els equipaments, mentre que la nova plaça de la vila -ubicada als terrenys del Casal de Cultura- esdevindria el recinte de reunió social.

Montse Turu ha explicat que l'estudi de la modificació del Pla Especial de Valldoreix els ha portat a prendre aquesta decisió i així crear diverses centralitats al poble:

Tall incrustat: Montse Turu

No ens ha semblat bé concentrar tots els equipaments a la plaça de la Vila, perqueè sino anirien allà tots els vehicles


El contracte de compra de l'edifici contempla que una permuta per la qual es requalifiquicarien com a urbanitzables uns terrenys de la societat Vall d'Or perquè hi construeixi un nou local de 225 metres quadrats.



Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.