Sant Cugat s'adhereix a un programa de lluita contra la desocupació juvenil


  • Comparteix:

Roser Adell i Eloi Rovira / Foto: Localpress

Roser Adell i Eloi Rovira / Foto: Localpress

Sant Cugat s'ha adherit a un programa europeu de lluita contra l'atur juvenil per a joves d'entre 16 i 24 anys. La iniciativa, el Programa de Garantia Juvenil (PGJ), està adreçada a joves que no han acabat els estudis, que els han deixat en etapes posteriors o, fins i tot, que s'acaben de titular. La proposta es posa en marxa aquest divendres i està previst que la franja d'edat dels beneficiaris s'ampliï fins als 29 anys.

El PGJ ofereix programes i serveis per tal de reforçar i millorar l'ocupabilitat entre els joves. Per fer-ho, es distribueix en tres itineraris: el primer, de suport en l'orientació laboral i la cerca de feina; el segon, de reforç de la formació i experiència professional; i el tercer, de suport per a posar en marxa una idea de negoci. Malgrat estar diferenciats, els joves que s'adscriguin a algun itinerari, podran també beneficiar-se de iniciatives i programes que formen part d'un itinerari diferent al que estiguin cursant.

De fet, un dels trets destacats del programa, que es durà a terme fins a 2020, és que aglutina propostes que ja existien i permet gestionar-les de forma més efectiva, tal com ha explicat la seva impulsora i tècnica de Joventut, Roser Adell.

Roser Adell

Hi ha moltes coses que ja existien. El programa vol aglutinar-les per facilitar el lliurament de la informació.


Més enllà de l'oferta oferta orientativa i formativa, el PGJ preveu establir sinergies amb entitats, associacions i empreses per transmetre el que pot oferir i també per convidar-les a sumar-s'hi. Ho ha explicat el regidor de Joventut, Eloi Rovira.

Eloi Rovira

Intentarem fer xarxa perquè la informació arribi a tots els joves i que les empreses coneguin el programa i ens puguin ajudar oferint places de pràctiques i llocs de treball.


Un altre dels objectius de la proposta és fer una aproximació més acurada al nombre de joves que estan realment en situació de desocupació. El PGM està dotat d'un pressupost d'uns 6.000 milions d'euros distribuïts entre els estat de la Unió Europea, dels quals Catalunya en disposa de 241.

El PGM té la seva seu física a l'Oh!ficina Jove, al Casal TorreBlanca. De moment 28 joves s'han adscrit a la proposta, que engega la seva campanya de comunicació aquest divendres. Els interessats poden sol·licitar més informació del programa enviant un correu electrònic a garantiajuvenil@santcugat.cat o bé trucant al 93 544 19 65.

L'atur juvenil a Sant Cugat
Actualment l'atur juvenil a Sant Cugat, a la franja compresa entre els 16 i els 25 anys, és del 3'2%, que es tradueix en 115 persones sense feina. Si s'amplia la franja fins als 30 anys, el percentatge ascendeix al 4'12%, 321 persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.