L'Agenda 21 rep demà dissabte la seva validació amb el sistema 'delibera'


  • Comparteix:

La sessió tindrà lloc demà de 10 del matí a 2 de la tarda.

La sessió tindrà lloc demà de 10 del matí a 2 de la tarda.

L'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels acull demà al matí el debat ciutadà que ha de validar l'esborrany del Pla d'Acció de l'Agenda 21, dins el procés participatiu del Segon Fòrum Sant Cugat Sostenible. El document resultant, que haurà de ser aprovat del ple, determinarà les actuacions que es realitzaran a nivell municipal per fer de Sant Cugat una ciutat més respectuosa amb el medi ambient.

La confecció de l'Agenda 21 Local encara la seva recta final amb l'aprovació, demà, del Pla d'Acció Ambiental. Un document que, després del procés de diagnosi, aplega quines són les propostes dels ciutadans per fer un Sant Cugat més sostenible en matèria de territori, recursos naturals o qualitat mediambiental, entre d'altres.

A través del sistema Delibera, emprat a Porto Alegre, els ciutadans hauran de validar demà, de forma definitiva, quines són les pautes d'actuació que s'han d'aplicar dins l'Agenda 21. L'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels serà l'escenari, de 10 a 12 del matí, d'aquesta sessió de deliberació basada en el consens ciutadà. Ho diu el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar:

Eduard Pomar

El fòrum debatrà les accions que donaran lloc al pla d'acció de l'Agenda 21, que l'Ajuntament posarà en marxa els propers anys.


El document que s'aprovarà demà recull les aportacions que els ciutadans han fet en els últims dos mesos a l'esborrany del Pla d'Acció, sorgit arran de la fase de diagnosi. Durant aquestes setmanes, l'Ajuntament ha programat un cicle de xerrades que han servit per aplanar el camí als santcugatencs a l'hora d'implicar-se en el procés participatiu de l'Agenda 21.

Un cop aprovat el Pla d'Acció, el ple de l'Ajuntament haurà de donar el vistiplau al document. Tot seguit, s'haurà de crear la comissió de seguiment que garantirà la realització de les actuacions en el que serà la tercera i última fase de l'Agenda 21 Local.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.