L'Smart Pàrking de la zona blava arribarà a partir del 20 de setembre


  • Comparteix:

Una de les zones blaves de la ciutat

Una de les zones blaves de la ciutat

Promusa, que assumirà la gestió de les zones blaves, posarà en marxa l'Smart Pàrking a partir del 20 de setembre. Un sistema que permetrà informar a través d'una 'app' dels aparcaments lliures de la zona blava i així reduir desplaçaments i l'emissió de gasos per estacionar al centre. La iniciativa coincideix amb l'adjudicació a MEYPAR per fabricar 34 nous parquímetres per prop de 230.000 euros.

Totes les places de zona blava incorporaran un sensor connectat en línia a un centre de dades que comptabilitzarà els aparcaments lliures. Aquests podran ser consultats pels usuaris en temps real a través d'una aplicació gratuïta per a telèfons mòbils, amb la qual també es podrà pagar en línia la zona blava. L'objectiu del nou sistema, a més d'evitar desplaçaments innecessaris, és reduir les emissions de CO2.

Els preus de la zona blava continuaran sent els mateixos i els recursos que s'obtinguin de la gestió aniran destinats a impulsar més polítiques d'habitatge social.

L'empresa municipal d'habitatge assumirà a partir de l'1 d'octubre la gestió de 650 places de zona blava i les de l'aparcament del Monestir, fins ara concessionades a Empark. Promusa absorbirà els treballadors d'Empark.

Sant Cugat va començar a introduir el concepte de pàrquing intel·ligent amb la creació del primer carrer 'smart' de Catalunya, a Cèsar Martinell.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.