Creixen un 15% les sol·licituds d'ajudes d'escolaritat i menjador per al nou curs


  • Comparteix:

Augmenten les demandes de les famílies per tenir ajudes / Foto: ACN

Augmenten les demandes de les famílies per tenir ajudes / Foto: ACN

Les sol·licituds per optar a les ajudes d'escolaritat i menjador per a l'alumnat matriculat per al nou curs han crescut un 15% amb relació l'any passat amb 1.147 demandes. Les sol·licituds de les beques, adreçades a escoles bressol, segon cicle d'educació infantil i primària i ensenyament secundari obligatori, s'han concentrat sobretot en ensenyament de primària de l'escola pública amb 854 demandes.

La resta de sol·licituds són per ajudes per ensenyament de primària de l'escola concertada (179) i per ensenyament secundari obligatori concertat (60) i públic (54). Totes les peticions sumen 1.147, 150 més que al 2014.

L'Ajuntament ha previst destinar al curs escolar 2015-2016 un total de 873.000 euros en beques menjador i d'escolaritat, i manté les xifres respecte al curs anterior. Les beques menjador les poden sol·licitar les famílies dels alumnes empadronats a Sant Cugat i escolaritzats a qualsevol centre de la comarca sostingut amb fons públics.

La xifra aprovada per la junta de govern local es desglossa en tres apartats:

- 253.000 euros destinats a beques menjador per al segon cicle d'educació infantil i primària i ensenyament secundari obligatori (ESO) durant els mesos de setembre a desembre del 2015.

- 450.000 euros de previsió de despesa per als mesos de gener a juny del 2016 corresponents al segon cicle d'educació infantil i primària i ensenyament secundari obligatori (ESO).

- 170.000 euros corresponents a les beques menjador i d'escolaritat de les escoles bressol municipals per al curs 2015-2016.

El passat curs va tenir actives 973 beques, 86 d'escola bressol i 887 de menjador infantil, a primària i secundària.

Reunió amb la FaPaC
El juliol passat l'Ajuntament va reunir-se amb la Federació de Pares i Mares de Catalunya (FaPaC) per atendre la petició de l'entitat que els consistoris cobreixin el 100% de les beques menjador. La tinenta d'alcalde de Benestar i Ciutadania, Susanna Pellicer, va explicar l'actuació de Sant Cugat en aquest àmbit i recordar que la política municipal no és la de fixar un percentatge d'ajuda, sinó d'atendre les famílies en funció de les seves necessitats. En aquest sentit, Pellicer ha afirmat que les ajudes del 100% s'atorguen en els casos que ho requereixin.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.