La rehabilitació estructural de Can Quitèria s'inicia a finals d'any i durarà 12 mesos


  • Comparteix:

Exterior de Can Quitèria / Foto: Google Maps

Exterior de Can Quitèria / Foto: Google Maps

La rehabilitació estructural de la Masia de Can Quitèria, una de les seus del futur centre tèxtil Grau-Garriga, començarà a finals de 2015 i duraran un any. L'Ajuntament ha adjudicat a Urcotex Inmobiliaria SL les obres per un valor de més de 613.000 euros.



Els treballs serviran per sanejar l’estructura de l'emblemàtic edifici i deixar l’interior de la masia preparat perquè més endavant s’hi puguin dur a terme els treballs definitius per adequar-la com el futur Centre Grau-Garriga d’Art Tèxtil.

La proposta d’Urcotex aporta solucions tècniques en matèria estructural i d’accessibilitat, així com de protecció contra incendis i una millora dels sistemes passius que preserven i recuperen la masia com a bé patrimonial, tant en els seus elements interiors com exteriors.

La configuració interior proposada en l’avantprojecte engloba la planta baixa, dues plantes i el badalot de la coberta, i destina gran part dels 600 metres quadrats a espais d’exposició amb il·luminació natural, i reserva espais per a funcions d’administració, serveis higiènics i instal·lacions.

La rehabilitació conservarà l’escala de volta catalana, incorporarà un ascensor com a itinerari adaptat, i proposa un aprofitament alternatiu per a la icònica galeria de la planta superior que permetrà tancar-la o obrir-la en funció de les necessitats climàtiques o funcionals.

El futur centre tèxtil
El Centre Grau-Garriga d'Art Tèxtil s'ubicarà en dues localitzacions que es complementaran entre elles: la Casa Aymat i la Masia de Can Quitèria. L'actual Museu del Tapís Contemporani, situat a la Casa Aymat, acollirà un espai de creació, recerca, investigació i formació, mentre que a Can Quitèria s'hi establirà l'exhibició permanent d'obres de l'artista santcugatenc. Així ho van acordar a l'abril l'Ajuntament i la família Grau-Garriga, abans que la proposta passés pel ple municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.