Es valida l'Agenda 21 local amb l'aportació de més de 100 entitats i persones


  • Comparteix:

La seva discussió i validació s'ha fet avui a l'Escola de Música.

La seva discussió i validació s'ha fet avui a l'Escola de Música.

Impulsar la declaració de Collserola com a Parc natural, reutilitzar les aigües pluvials per al reg o soterrar les línies d'alta tensió són algunes de les propostes que han quedat incloses dins la validació de l'Agenda 21 local. Més d'un centenar de persones i entitats han participat en l'elaboració del document que ha de marcar l'actuació municipal en els propers anys per fer de Sant Cugat una ciutat més 'sostenible'

Propostes com ara eliminar les tres vies principals que amenacen Collserola -contemplades dins el PGM- com són el Túnel d'Horta, el Túnel Central i el Vial de Cornisa; fer un inventari d'elements naturals a protegir o aplicar mesures d'estalvi energètic en tots els edificis de nova construcció, han quedat incloses dins el Pla d'Acció de l'Agenda 21 local després de la seva validació en l'última sessió del Fòrum Sant Cugat Sostenible.

El document final ha rebut l'aportació de més de 100 persones i entitats que han fet arribar les seves propostes que finalment han quedat materialitzades en 200 accions que s'han sotmès a debat i votació. El tinent d'alcalde de Medi Ambient ha destacat la importància que sigui el ciutadà el que 'prengui la paraula' i decideixi les accions que ha d'empendre l'Ajuntament per fer de Sant Cugat una ciutat 'més sostenible':

Eduard Pomar

Avui és un dia molt important perquè el ciutadà té la possibilitat de definir com vol que sigui la ciutat i fer-la més sostenible.


Un dels temes més 'controvertits' ha estat la proposta de protecció de les zones de Collserola com Can Busquets, Can Barba o Mas Fusté, afectades per plans d'urbanització.

L'alcalde creu Sant Cugat és una ciutat 'modèlica' en l'àmbit de la sostenibilitat tot i que reconeix que té un llarg recorregut per endavant per ser una ciutat més sostenible. En aquest sentit, Recoder creu que en els últims anys s'han fet avenços importants com ara la implantació d'ordenances per la reutilització de les aigües grises, l'extensió dels carrils-bici o les noves centralitats dels barris. Tot i així, Recoder ha anunciat que el document permetrà avançar en aquest sentit:

Lluís Recoder

Som una ciutat model des del punt de vista sostenible però cal seguir millorant. Tenim idees que posarem en marxa properament i d'altres que no ho hem pogut fer per manca, potser de recursos.


El document resultant - que haurà de ser ratificat en el ple - marcarà les línies estratègiques de l'acció municipal, pels propers anys, en polítiques ambientals. Recordem que l'Agenda 21 és la translació local dels acords de Rio de Janeiro de 1992 pels quals els pobles i ciutats del món es comprometien a treballar per fer un 'món més sostenible'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.