Les Casetes dels Mestres per a masoveria urbana reben 28 sol·licituds


  • Comparteix:

Projecte de les Casetes dels Mestres / Foto: Promusa

Projecte de les Casetes dels Mestres / Foto: Promusa

L'Oficina Local d'Habitatge ha rebut un total de 28 sol·licituds per optar al lloguer dels 11 habitatges de les Casetes dels Mestres de masoveria urbana ubicades a la Floresta i que van ser ocupades fa més d'un any pel col·lectiu 6 Claus. L'arrendament, que tindrà una vigència de 25 anys, està condicionat a la rehabilitació de l'habitatge i a un preu de lloguer inicial de quatre euros per metre quadrat, al qual s'afegiran les despeses de comunitat, serveis i l'Impost de Béns Immobles (IBI) corresponent.

Aquesta promoció és la primera d'habitatge públic en règim de masoveria cooperativa que s'impulsa a Catalunya i és fruit d'un acord entre l'Ajuntament, el col·lectiu 6 Claus, la cooperativa Sostre Cívic i l'empresa d'habitatge municipal, Promusa, per impulsar la masoveria urbana com una possibilitat més d'oferir habitatge més assequible a Sant Cugat.

El divendres 30 d'octubre es publicarà la llista provisional d'admesos i exclosos. Després d'un període d'al·legacions que començarà el divendres 13 de novembre, el dilluns 23 de novembre es publicarà la llista definitiva.

A partir d'ara, des de la cooperativa Sostre Cívic es puntuaran i es classificaran les diferents sol·licituds en funció dels criteris establerts.

Un projecte per fases
Les Casetes dels Mestres, que actualment formen un conjunt de sis habitatges de titularitat de l'empresa municipal d'habitatge Promusa, seran remodelades estructuralment per acollir 11 habitatges. L'Ajuntament farà una aportació d'uns 170.000 euros en aquest concepte. El consistori recuperarà aquesta inversió a través del cànon que abonarà Sostre Cívic per la cessió del dret de superfície.

Un cop aquesta primera fase estigui enllestida, les Casetes dels Mestres estaran a punt per acollir els primers masovers o masoveres, que seran persones que s'instal·laran a l'edifici a canvi d'acabar la construcció dels habitatges i el pagament d'un lloguer reduït i altres despeses.

Paral·lelament, Promusa cedirà el dret de superfície a la cooperativa Sostre Cívic durant 75 anys. Amb la voluntat de facilitar l'habitatge social, aquesta cooperativa finançarà les obres de reforma fetes pels masovers a través d'una aportació de capital efectuada amb banca ètica.

Un cop la fase de masoveria hagi conclòs, és a dir, quan els habitatges estiguin completament acabats, les Casetes dels Mestres passaran a ser habitatge social i s'afegiran a l'estoc d'habitatge social que actualment té Promusa per a persones amb necessitats socials.

En total seran 11 habitatges, 10 d'ells de dues habitacions i un habitatge dúplex amb tres habitacions. La intenció és que les Casetes dels Mestres siguin un espai obert al barri i per això es construirà una sala annexa de 40 metres quadrats d'ús social.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.