Sant Cugat augmentarà les subvencions per la instal·lació de sistemes de captació solar


  • Comparteix:

L'equip de govern estudia augmentar, en les properes ordenances municipals, les subvencions que es donen als particulars que instal·lin sistemes de captació solar als seus habitatges. Així s'ha anunciat avui durant l'acte formal d'adhesió de Sant Cugat al Centre de Suport a les Ordenances Solars (CSOS) a través del qual l'Instiut Català de l'Energia donarà suport jurídic i tècnics als municipis que implantin mesures per estendre l'energia solar als seus municipis.

El nou consorci neix amb un capital de 65.000 euros per l'any 2005 amb els quals s'engegaran campanyes de promoció de l'energia solar i s'assessorarà els municipis que encara no tinguin ordenances solars i les vulguin implantar en els seus municipis.

L'alcalde, coincidint amb el Dia del Sol, ha formalitzat l'adhesió de Sant Cugat en aquest consorci format, entre d'altres, per 22 municipis, l'Institut Català de l'Energia i l'Associació Catalana de Municipis.

Lluís Recoder ha remarcat la responsabilitat que tenen les administracions locals en dos sentits. Per una banda, per fer pedagogia entre els ciutadans, i de l'altra, per afavorir -mitjançant ordenances i normatives- la instal·lació de sistemes solars tèrmics en les noves edificacions:

Lluís Recoder

Tenim el deure de sensibilitzar i també d'incentivar directament la instal·lació. Fent exemple en edificis públics i subvencionant els privats.


El tinent d'alcalde de Medi Ambient ha explicat que l'Ajuntament ha fet passes molt importants per afavorir el desenvolupament de l'energia solar a Sant Cugat tot i que encara trajecte per 'caminar' per estendre l'ús de les energies renovables. En aquest sentit, ha anunciat que s'augmentaran les subvencions que es donen als particulars per la implantació d'energia solar als seus habitatges:

Eduard Pomar

El que volem fer és sensibilitzar la població. Augmentarem les subvencions que donem als particulars.


L'acte d'adhesió s'ha fet a la Plaça Catalunya de Barcelona on fins dissabte institucions públiques, empreses i ONGs mostren com es poden aprofitar les energies renovables a l'àmbit urbà. Precisament, una de les exposicions està formada per projectes i maquetes d'escoles de tot Catalunya entre les quals hi ha una producció dels alumnes de quart d'ESO de l'IES Arnau Cadell sobre la Transformació de l'Energia.

Recordem que l’Ajuntament de Sant Cugat va aprovar la vigent ordenança solar a l’octubre de 2002. Des d’aleshores, els promotors d’edificis han col·locat 48 instal·lacions plurifamiliars d’energia solar tèrmica, 45 de les quals han estat subvencionades pel consistori. Algunes d'aquestes es troben al CEIP Pins del Vallès, l’IES Angeleta Ferrer, el CAR, el Centre Esportiu de Coll Favà i l’Escorxador Municipal. Traduït a diners, suposa un estalvi de 74.168 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.