Aprovats inicialment els pressupostos amb entesa entre l'equip de govern i ERC-MES


  • Comparteix:

Els pressupostos de l'Ajuntament han quedat aprovats inicialment

Els pressupostos de l'Ajuntament han quedat aprovats inicialment

L'equip de govern (CiU) i el grup d'ERC-MES han aprovat inicialment els pressupostos municipals de l'any vinent, amb un increment del 5% d'ordinari (101,5 milions d'euros) i d'un 10% d'inversions (18,4 milions). Els republicans han donat suport al govern local després d'incloure modificacions valorades en uns 700.000 euros en l'ordinari i en prop de 15 milions en inversions plurianuals on s'apleguen la sala polivalent, les inversions al barri del Monestir i la cobertura de les pistes de les Planes. L'oposició s'ha mogut entre l'abstenció i el vot negatiu, a l'espera de les al·legacions.



L'equip de govern ha presentat un pressupost on creix un 13% la partida de l'atenció a les persones. En aquestes àrees, s'inclouen, per exemple, les beques menjador, que passen dels 600.000 als més de 800.000 euros, i els ajuts a l'habitatge, que augmenten un 20%. En aquest sentit, tres milions aniran destinats únicament a habitatge social de l'empresa municipal Promusa. També augmenta un 26% el pressupost destinat a les entitats socials i culturals, amb una xifra absoluta d'1,7 milions d'euros.

L'Ajuntament invertirà un total de 18,4 milions durant el 2016, dels quals un milió es decidirà amb un procés de participació ciutadana. Entre els projectes destacats, hi ha el pavelló de la Guinardera, el projecte de la Biblioteca Central Urbana i la reforma del Teatre La Unió.

El pressupost del 2016 inclou 3,7 milions per pagar les expropiacions de zones verdes. Aquesta partida només serà per fer front a una part de les sentències que s'esperen, però no al total, que s'enfilarà com a mínim a set milions. Aquests quatre milions restants no s'han pressupostat perquè es té la intenció de pagar-los amb el superàvit que es generi aquest 2015.

El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha subratllat que tot això es podrà combinar amb un descens de la pressió fiscal de l'IBI, que tindrà una rebaixa mitjana del 2,2% en el rebut.

Carles Brugarolas

El pressupost ofereix més serveis i més inversió amb menys cost. Això és possible gràcies a la reactivació econòmica de la ciutat i al bon estat de les finances del consistori.


El vot favorable d'ERC-MES
A diferència del mandat passat, l'equip de govern no té majoria absoluta i ha hagut de buscar suport en l'oposició per tirar endavant els comptes. ERC-MES hi ha votat a favor a canvi de mesures com 175.000 euros per lluitar contra l'atur de llarga durada, 190.000 euros per fomentar l'habitatge de lloguer social i per a persones amb dificultats per pagar l'habitatge, i 125.000 euros per a un pla de subvencions a emprenedors, cooperatives i entitats sense ànim de lucre per contractar aturats.

També es recull la creació d'una targeta ciutadana amb informació de renda i patrimoni per facilitar l'aplicació de bonificacions en preus públics. En aquest sentit, ERC-MES ha condicionat el suport a la tarifació social a les escoles bressol i demana que es mantingui i ampliï en el cas de l'escola de música, espais de lleure i casals.

El regidor d'ERC-MES, Ferran Villaseñor, ha destacat que han aconseguit introduir peticions del seu grup, però també compartides per la resta de formacions d'esquerres.

Ferran Villaseñor

En aquest pressupost, no hi ha tot el nostre programa però té la nostra petjada i de la resta de partits d'esquerres.


Una vegada aprovat inicialment el projecte de pressupostos, s'obre el període d'al·legacions. L'aprovació definitiva dels comptes tindrà lloc en un ple extraordinari a finals d'aquest any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.