Sant Cugat dedica un carrer al Pare Miquel Batllori, mort fa més d'un any al Centre Borja


  • Comparteix:

A partir d'ara el nom de Miquel Batllori queda per sempre més unit a la ciutat de Sant Cugat.

A partir d'ara el nom de Miquel Batllori queda per sempre més unit a la ciutat de Sant Cugat.

Sant Cugat dedicarà un carrer al pare Miquel Batllori, l'historiador jesuïta desaparegut fa més d'un any i que va viure al Centre Borja els últims anys de la seva vida. Aquest és un dels canvis proposats per la Comissió de Nomenclàtor i aprovats pel ple, que també inclouen modificacions d'algunes toponímies per adaptar-les a la normativa vigent.

En el capítol de noves denominacions, el ple ha aprovat assignar el nom del Pare Miquel Batllori a un dels vials per a vianants que uneixen l'avinguda Pla del Vinyet amb els carrers Pau Casals i Puig i Cadafalch. L'objectiu és reconèixer les vessants intel·lectual i humana de Miquel Batllori, que va viure al Centre Borja durant els últims dos anys de la seva vida. Ho explica el tinent d'alcalde de Presidència i Serveis Territorials, Joan Recasens.

Joan Recasens

El pare Batllori va estar molt vinculat a Sant Cugat a través del Centre Borja.


El ple ha aprovat també assignar la denominació de carrer d'Enric Sagnier a l'altre passatge que fa el mateix recorregut que el carrer Pare Miquel Batllori, i assignar la denominació de rambla de Mossèn Juli al vial per a vianants que uneix el carrer de l'Abat Guillem d'Avinyó amb el carrer de Santa Engràcia.

A més, el consistori ha decidit adequar la toponímia d'alguns carrers al nou Nomenclàtor Oficial de Toponímia Major de la Generalitat de Catalunya. És el cas de l'avinguda i la plaça de Mas Janer, que a partir d'ara corregiran la seva ortografia i rebran la denominació d'avinguda i plaça de Mas Gener.

Aquests canvis han estat aprovats pel ple amb el vot de tots els grups polítics, a excepció d'ICV, que s'ha abstingut en considerar que no s'han tingut en compte els criteris de feminització i laïcitat a l'hora d'actualitzar el nomenclàtor.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.