Èxit en el primer enviament d'informació municipal per missatges SMS als ciutadans


  • Comparteix:

Marta Subirà ha destacat que aquesta mesura estalvia trucades i desplaçaments als ciutadans.

Marta Subirà ha destacat que aquesta mesura estalvia trucades i desplaçaments als ciutadans.

Dos-cents ciutadans han rebut, per primera vegada, informació sobre llista de preinscripció a les escoles bressol municipals a través del seu telèfon mòbil. Aquesta mesura, que s’emmarca dins el pla connecta’t@santcugat, pretén potenciar la comunicació entre l’Ajuntament i els ciutadans a través de les noves tecnologies. Aquesta prova pilot, que requereix un encàrrec previ per part de l'usuari, s'ampliarà facilitant informacions puntuals com l'espectacle de torn del Teatre-auditori o el termini de pagament d'impostos.

Aquest any, les línies telefòniques de les escoles bressol no s'han saturat amb trucades de pares demanant informació sobre les llistes de pre-inscripció. Això ha estat gràcies a una iniciativa que ha engegat l'Ajuntament dins el pla Connecta't@santcugat, a través de la qual els ciutadans han conegut el barem de punts d'aquestes llistes mitjançant un missatge SMS. El 44% dels sol·licitants de places d'escola bressol han obtingut informació de la llista de pre-inscripció a través d'un missatge de text.

L'èxit que ha tingut aquesta aplicació tecnològica no ha estat una sorpresa pel consistori, sobretot, tenint en compte que un 87% dels santcugatencs disposa de telèfon mòbil. La regidora de Comunicació, Marta Subirà, ha remarcat que la bona acollida d'aquesta fórmula de comunicació és un bon inici del pla Connecta't@santcugat:

Marta Subirà

És una molt bona oportunitat d'acostar l'ús de les noves tecnologies als ciutadans, que és l'objectiu del connecta't@santcugat


Subirà ha avançat que el consistori té l'objectiu d'ampliar l'abast d'aquest sistema facilitant informacions puntuals com l'espectacle que s'estrena a l'Auditori, avisos sobre el termini de pagament d'impostos i dates de pre-inscripció dels centres escolars. La regidora ha recordat, però, que per obtenir aquesta informació s'ha de sol·licitar prèviament a través de la web de l'Ajuntament:

Marta Subirà

Hi hagut gent que ens ha demanat que la informació se l'enviessim per correu electrònic


Recordem que, a llarg termini, el consistori té pensat aplicar altres fórmules que fomentin les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC). És el cas dels butlletins electrònics o 'news letters', un sistema que permet enviar informació municipal personalitzada al ciutadà al seu correu electrònic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.