L'Ajuntament vol construir un dipòsit al Parc de l'Arborètum per captar aigües freàtiques per al reg

Aquest equipament permetrà reduir un 10% la factura de l'aigua i estalviar en recursos naturals.

Municipal

Publicat el 27/mai/04 per Vanesa Hernandez

El Parc de l'Arborètum, la Pollancreda, Ramon Barnils i la Rambla del Celler es podrien regar a partir de l'any vinent amb aigües freàtiques procedents dels subsòl. L'ajuntament vol construir un dipòsit al capdemunt del Parc de l'Arborètum que permeti captar les aigües subterrànies, emmagatzemar-les i fer-les servir, posteriorment, per al reg. Es calcula que aquesta mesura permetria estalviar un 10% de l'aigua que s'utilitza actualment per regar les zones verdes de la ciutat.

Un estalvi mediambiental però també econòmic. D'aquesta manera ha definit el projecte, que es vol posar en marxa a partir de l'any vinent, el tinent d'alcalde de Medi Ambient. Eduard Pomar ha explicat que l'objectiu és estalviar la factura que paga el consistori a la companyia d'aigües però, sobretot, estalviar en un recurs tan preuat i escàs com és l'aigua:

Eduard Pomar

És una aigua que no es fa servir i es perd. Ara la recuperem, la emmagatzamem i la fem servir pel reg.


Aquest dipòsit, que es construiria al capdemunt del Parc de l'Arborètum, és el resultat d'un estudi encarregat pel propi ajuntament sobre les aigües existents en el subsòl de Sant Cugat. La primera fase permetrà captar i fer les conduccions d'aquestes aigües.
L'àrea de Medi Ambient calcula que d'aquesta manera s'estalviarà un 10% dels recursos hídrics que es fan servir a la ciutat per regar les zones verdes.

D'altra banda, Pomar ha explicat que paral·lelament també s'estan construint dipòsits per recollir aigües pluvials en les noves promocions d'habitatge. De moment, Coll Favà i Can Cabassa ja compten amb aquests equipaments:

Eduard Pomar

La idea és que es vagin posant ales noves promocions d'habitatge per regar les zones verdes de la zona.


Aquest anunci l'ha fet Eduard Pomar amb motiu de la conferència que impartirà avui dijous a la Fundació Politècnica de Catalunya en les jornades 'El cicle de l'aigua'. El tinent d'alcalde explicarà les noves ordenances municipals destinades a promoure un estalvi d'aigua a partir de la instal·lació de sistemes de reaprofitament en les noves edificacions.