Les persones de més de 60 anys podran optar a un dels pisos de Promusa a la plaça Lluís Millet

Els habitatges estaran acabats abans de finals d'any

Municipal

Publicat el 3/jun/04 per Miquel Herrada

El Consell d'Administració de Promusa està estudiant els barems per adjudicar els habitatges de lloguer per a gent gran de la plaça Lluís Millet, que estaran enllestits a finals d'any. De moment, ja s'ha anunciat que els aspirants hauran de tenir a partir de 60 anys i no tenir dependències físiques, a més d'acreditar un nivell d'ingressos d'entre 1,5 i 3'5 vegades superior al salari mínim interprofessional (SMI).

Promusa té previst aprovar el mes de juliol els barems definitius per adjudicar els habitatges de lloguer per a la gent gran, que s'acabaran de construir a finals d'any a la plaça Lluís Millet. L'empresa pública està estudiant diferents models, sobre la base de les experiències d'altres municipis com Barcelona o Sabadell. De moment, Promusa ha avançat alguns dels criteris que es podrien aplicar, com ara el fet que els aspirants hauran de tenir a partir de 60 anys i acreditar que tenen les capacitats cognitives al 100%. Els motius, els explica la tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Hauran de tenir a partir de 60 anys i ser persones autònomes, amb les capacitats cognitives al 100%.


A més, els llogaters dels pisos per a la gent gran no podran ser propietaris ni usufructuaris d'un altre habitatge, i hauran de portar un mínim de 10 anys empadronats a la ciutat. Pel que fa al nivell de renda, els candidats hauran d'acreditar un nivell d'ingressos entre 1 o 1'5 i 3'5 vegades el salari mínim interprofessional, a l'espera que el govern espanyol concreti l'augment anunciat del SMI.

Des de Promusa, s'ha confirmat que els habitatges per a la gent gran de la plaça de Lluís Millet estaran acabats a finals d'aquest any.