L'Ajuntament sanciona una promotora per talar arbres il·legalment a La Floresta


  • Comparteix:

Solginmer SL haurà de replantar l'arbrat, per valor de 26.500 euros

Solginmer SL haurà de replantar l'arbrat, per valor de 26.500 euros

L'Ajuntament ha sancionat la promotora urbanística Solginmer SL per talar de forma il·legal els arbres d'una finca al passatge de La Salut, a La Floresta. El consistori ha ordenat a l'empresa repoblar l'arbrat malmès, per valor de 26.500 euros.

La Comissió de Govern ha aprovat, avui, imposar una sanció de 26.500 euros a la promotora urbanística Solginmer SL per talar il·legalment els arbres d'una finca del passatge de la Salut de La Floresta, on l'empresa construeix dos habitatges unifamiliars. El consistori entén que la promotora ha incomplert les determinacions per a zones d'edificació aïllada establertes en el planejament urbanístic vigent en aquest districte.

Segons el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, no es tracta d'una sanció aïllada, sinó del resultat del protocol d'actuació entre les àrees de Medi Ambient i Territori, que estableix que totes les llicències d'obres han de comptar amb el vistiplau dels tècnics de Medi Ambient. Pomar explica que, en els últims 5 mesos, s'han realitzat unes 100 inspeccions per assegurar que les promotores respecten l'arbrat.

Eduard Pomar

Totes les llicències d'obres que atorga Territori compten amb l'avaluació de tècnics de Medi Ambient. Això fa que els promotors respectin més l'arbrat.


La tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, assegura que les característiques del districte de La Floresta obliguen a tenir especial cura a l'hora d'aprovar els projectes de construcció, que han de tenir en compte l'orografia dels terrenys i respectar l'entorn forestal.

Mercè Conesa

A La Floresta, demanem als constructors que s'adaptin a l'orografia dels terrenys i que respectin el 40% dels arbres de la parcel·la.


El consistori ha ordenat a Solginmer SL restaurar la zona malmesa amb la tala d'arbres. Segons l'Ajuntament, el valor d'aquesta reposició d'arbrat ascendeix a 26.500 euros,



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.