L'IES Leonardo da Vinci tindrà una instal·lació solar tèrmica aquest proper curs


  • Comparteix:

La instal·lació costa prop de 18.000 euros que assumeix l'Ajuntament

La instal·lació costa prop de 18.000 euros que assumeix l'Ajuntament

L'Ajuntament destinarà prop de 18.000 euros a una instal·lació solar tèrmica per a l'IES Leonardo da Vinci. La voluntat del consistori és poder instal·lar el mateix sistema en 3 escoles de primària abans d'acabar l'any, i que, progressivament, tots els centres públics de primària i secundària del municipi facin servir energia solar tèrmica.

Tal i com ja s'ha fet prèviament a l'IES Arnau Cadell i a l'escola Pins del Vallès, l'Institut Leonardo de Vinci també podrà utilitzar, a partir del curs vinent, un sistema d'energia solar tèrmica que permeti reduir el consum d'energia elèctrica i, al mateix temps, sensibilitzar els alumnes sobre la importància de d'utilitzar energies renovables.

Aquesta instal·lació té un cost de 17.837 euros que assumeix íntegrament l'Ajuntament i s'emmarca dins un projecte per potenciar les energies renovables i l'estalvi energètic als centres d'ensenyament públic del municipi. Segons el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, abans d'acabar l'any està previst aprovar partides per fer instal·lacions similars als CEIP La Floresta, Catalunya i Joan Maragall.

Eduard Pomar

Dins la campanya que estem fent perquè tots els centres d'ensenyament públics del municipi, està previst que aquest any s'aprovin 3 instal·lacions més.


I és que una instal·lació com la que es posarà a l'IES Leonardo da Vinci permet escalfar l'aigua de tot el centre i estalviar així una gran quantitat d'energia elèctrica.

Eduard Pomar

És una instal·lació que permet escalfar l'aigua corrent de l'institut i estalviar l'equivalent a 2.500 Kg de CO2, que ens estalviem de consumir.


L'empresa INYGEN és la responsable de la futura instal·lació solar tèrmica de l'IES Leonardo da Vinci. Segons les previsions, els treballs d'instal·lació es faran durant els mesos d'estiu per tal que, aquest projecte, sigui una realitat a l'inici del proper curs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.