El nou Ajuntament podria començar a construir-se a finals d'aquest mateix any


  • Comparteix:

El cost total del projecte és de 9.000.015 euros que es finançaran sobretot amb endeutament i subvencions

El cost total del projecte és de 9.000.015 euros que es finançaran sobretot amb endeutament i subvencions

Les obres del nou Ajuntament podrien començar a finals d'aquest mateix any, i s'allargaran durant 30 mesos. El nou edifici, que s'ubicarà a la Rambla del Celler, té un cost de 9.000.015 euros que es finançaran majoritàriament a través d'endeutament i de subvencions, mentre que l'ús de diners provinents de la venda de patrimoni e slimitarà, tal i com demanava l'oposició.

L'objectiu d'aquest nou edifici, que completarà el projecte de la Rambla del Celler, és superar les mancances d'un Ajuntament que ja ha quedat petit i està distribuït en diferents seus. Això obliga als ciutadans i als treballadors municipals a desplaçar-se per fer diferents gestions, i suposa també una despesa anual de quasi 277.000 euros en concepte de lloguers.

El nou edifici es planteja, en canvi, com un sol espai on hi tindran cabuda tots els serveis municipals i que millorarà tant l'atenció ciutadans com les condicions de treball dels propis empleats municipals. Així ho ha explicat l'alcalde, Lluís Recoder.

Lluís Recoder

Ens permet agrupar totes les dependències municipals en un sol edifici, modern, còmode pels ciutadans i treballadors, i que ens permet estalviar en lloguers.


El nou Ajuntament, dissenyat pels arquitectes Franc Fernández, Xavier Vancells i Carles Puig, tindrà una superfície total construïda de 9.736 metres quadrats, distribuits en 5 plantes, dues d'elles soterrades.

El cost total del projecte és de 9.000.015 euros, que es finançaran durant els propers 4 anys, amb un programa basat principalment en l'endeutament i les subvencions previstes per la Diputació i la Generalitat. Pel que fa a la venda de patrimoni, l'equip de govern ha limitat aquest recurs a l'escreix de la subhasta de terrenys municipals al Turó de Can Matas, i dóna així resposta als grups de l'oposició, que demanaven que aquest recurs de finançament es destinés a d'altres inversions.

Lluís Recoder

El finançament ens els propers exercicis serà sobretot a partir de l'endeutamnet, de manera que els recursos patrimonials de l'Ajuntament serviran per altres inversions.


Segons el calendari establert, un cop aquest tema quedi aprovat per ple, d'aquí a dos mesos es podria seleccionar l'empresa responsable de les obres, i abans d'acabar l'any podrien començar els treballs, que es preveu que tinguin una durada de 30 mesos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.