Govern i oposició acorden els nous criteris de Promusa però discrepen sobre la política anterior


  • Comparteix:

PSC i ICV diuen que la xifra de 1.000 pisos per aquest mandat és 'enganyosa'

PSC i ICV diuen que la xifra de 1.000 pisos per aquest mandat és 'enganyosa'

Els grups de l'oposició veuen amb bons ulls les previsions d'habitatge públic de Promusa per aquest mandat, però discrepen de l'equip de govern sobre la política d'habitatge públic que s'ha fet fins ara. Mentre que el govern municipal assegura que s'han construït més de 700 vivendes protegides des dels inicis de Promusa i que en els últims anys s'ha fet una bona política de sòl, PSC i ICV consideren que la quantitat de promocions 'realment socials' és molt més baixa, i acusen l'equip de govern de mantenir una línia 'poc ambiciosa'.

Tots els grups polítics del consistori s'han felicitat per la programació d'habitatge públic de Promusa per aquest mandat, que inclou la construcció de més d'un miler de vivendes protegides amb noves modalitats per adaptar l'oferta a la diversitat de la demanda.

Les discrepàncies, però, arriben a l'hora d'interpretar el grau d'ambició de les polítiques municipals d'habitatge. PSC i Iniciativa per Catalunya-Verds consideren que dels 711 habitatges que ha construït Promusa des dels seus inicis, menys de 500 han estat adjudicats amb criteris 'realment socials', atenent les necessitats dels col·lectius amb menys recursos. A més, els grups d'esquerra a l'oposició asseguren que la xifra de 1.000 habitatges prevista per aquest mandat és 'enganyosa', ja que inclou algunes promocions compromeses en el mandat anterior. Ho diu el portaveu del grup socialista, Jordi Menéndez.

Jordi Menéndez

La xifra de 1.000 habitatges per aquest mandat és enganyosa, perquè no tots són nous. Alguns ja estaven compromesos en l'anterior mandat.


Els grups de l'oposició s'han felicitat, però, pels acords signats amb l'equip de govern en l'anterior mandat, que van permetre reservar sòl de les zones de nou creixement per construir habitatge públic.

Des de l'equip de govern, en canvi, asseguren que la política d'habitatge públic de l'Ajuntament de Sant Cugat és una de les més ambicioses dels municipis del nostre entorn. I això és possible, segons l'alcalde, Lluís Recoder, perquè en els últims anys s'ha fet una 'bona política de sòl' que ha permès disposar de terrenys de titularitat pública per construir, ara, noves promocions de Promusa.

Lluís Recoder

La política de sòl és bàsica i s'ha fet bé. Per això ara disposem de terrenys per construir promocions d'habitatge públic.


Tots els grups del consistori han consensuat la necessitat de reservar promocions d'habitatge públic per a sectors amb necessitats especials, com les persones que viuen soles, els joves, la gent gran o les famílies monoparentals. A més, han coïncidit en l'oportunitat d'establir mecanismes per facilitar l'accés als pisos protegits als sectors de la població més desemparats, una qüestió que, segons l'equip de govern, està estudiant l'Àrea de Serveis Socials en coordinació amb Promusa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.