L'alcalde posa en dubte que es tiri endavant la nova línia dels FGC entre Barcelona i Sant Cugat


  • Comparteix:

Recoder reitera l'oposició de l'equip de govern al traçat, que afectaria Torre Negra

Recoder reitera l'oposició de l'equip de govern al traçat, que afectaria Torre Negra

L'alcalde ha reiterat la seva oposició al traçat de la segona línia dels Ferrocarrils de la Generalitat entre Barcelona i el Vallès Occidental, prevista al Pla Director d'Infraestructures, que suposaria construir un nou túnel a Collserola i afectaria el sector de Torre Negra. Després que l'Autoritat del Transport Metropolità hagi decidit encarregar un estudi de viabilitat sobre aquest projecte, Lluís Recoder s'ha mostrat convençut que, finalment, la línia ferroviària no es construirà.

Lluís Recoder considera que el projecte de construcció d'una segona línia dels FGC, que perllongaria la línia que ara s'acaba a l'avinguda Tibidabo fins a la nostra ciutat a través d'un túnel a Collserola, no està 'prou madur'.

L'alcalde es mostra confiat que aquest projecte, inclòs en el Pla Director d'Infraestructures pels anys 2001-2010, acabarà convertint-se en paper mullat, però adverteix que, si tira endavant, trobarà l'oposició contundent de l'Ajuntament de Sant Cugat.

Lluís Recoder

Estem absolutament en contra d'aquest túnel ferroviari, que afectaria la Vall de Gausac i Torre Negra, la zona més sensible de Collserola. La ciutat ha fet un gran esforç per protegir aquesta zona.


Recordem que l'Autoritat del Transport Metropolità ha anunciat que encarregarà un estudi de viabilitat sobre aquest projecte, que preveu perllongar la línia dels FGC des de l'avinguda Tibidabo fins a Sant Cugat, passant per un nou túnel ferroviari a Collserola i travessant, previsiblement, el sector de Torre Negra. Segons l'ATM, la nova línia permetria descongestionar l'actual Metro del Vallès i donar servei als principals punts de captació de viatgers de la línia, entre ells la nostra ciutat.

L'Ajuntament ja va expressar la seva oposició al projecte el passat mes de juny, quan va presentar una al·legació al Pla Director d'Infraestructures Viàries del Vallès Occidental demanant la seva paral·lització, en considerar que el traçat podria afectar la zona de Torre Negra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.