L'Ajuntament obre un procés participatiu per consensuar les mesures contra l'excés de velocitat


  • Comparteix:

Podran participar els veïns del passeig Olabarria, avinguda de l'Enllaç i carrers adjacents

Podran participar els veïns del passeig Olabarria, avinguda de l'Enllaç i carrers adjacents

L'Ajuntament ha engegat un procés participatiu per tal de consensuar amb els veïns les mesures per acabar amb l'excés de velocitat que es produeix en alguns carrers de la ciutat. Aquesta experiència pilot, que s'aplicarà al passeig Olabarria, l'avinguda Enllaç i els carrers adjacents, pretén donar resposta a les queixes dels veïns d'aquesta zona i fer-los corresponsables de les decisions sobre mobilitat que adopta el consistori.

La tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha enviat una carta a tots els veïns de la zona del passeig Olabarria i les avingudes de l'Enllaç i Can Picanyol i adjacents per tal de confegir, de forma consensuada, un pla d'acció definitiu per millorar la mobilitat en aquest sector.

Aquesta experiència participativa respon a les queixes reiterades que diversos veïns han fet arribar a l'Ajuntament, denunciant l'excés de velocitat dels vehicles en aquests carrers i la manca de mesures dissuassòries. Segons Mercè Conesa, l'objectiu d'aquesta iniciativa és corresponsabilitzar els veïns de les decisions en matèria de mobilitat i arribar a un consens sobre les solucions a aplicar.

Mercè Conesa

Les solucions de mobilitat no sempre agraden tothom. Es tracta de corresponsabilitzar els veïns perquè les mesures que s'adoptin siguin les proposades per la majoria.


Durant aquest mes d'agost, es realitzarà la tramesa de cartes als veïns de la zona, convidant-los a participar en la detecció dels principals problemes i a proposar solucions. Fins el 15 d'octubre, els tècnics de mobilitat de l'Àrea de Territori recopilaran les propostes i prepararan un document amb el conjunt de problemes i solucions proposades, per tal que es discuteixin en una reunió entre els veïns i els tècnics municipals. D'aquesta trobada, que es podria celebrar el 22 d'octubre, hauria de sortir un equip de seguiment amb l'objectiu d'elaborar el calendari d'actuacions del Pla d'Acció, que podria estar enllestit la primera setmana de novembre.

Segons la tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, si aquesta experiència pilot demostra bons resultats, l'Ajuntament es podria plantejar estendre el procés participatiu a altres zones de la ciutat que també pateixen l'excés de velocitat, com ara la Rambla del Jardí, a Mira-sol.

Mercè Conesa

És una possibilitat. Ara engeguem el primer procés i veurem com funciona. Si demostra la seva utilitat, podríem considerar estendre'l a altres zones de la ciutat.


De moment, els veïns convidats a participar en aquesta experiència són els que viuen o treballen en els següents carrers: avinguda Can Picanyol, passeig d'Olabarria des de plaça Charlie Rivel, avinguda Enllaç, carrer Pérez Moya, carrer de Sant Rafael, carrer d'Alvarez, carrer Plana, carrer Roserar, carrer Pla de la Pagesa, passatge Carme, carrer Senyora del Pilar, carrer Mozart, passeig Valldoreix des de carrer Mozart, carrer de l'Andana.

Els ciutadans que vulguin fer la seva aportació podran lliurar les seves propostes a l'Oficina d'Atenció Ciutadana fins el 24 de setembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.