'Grues Sant Cugat' secunda la vaga indefinida del sector a gairebé tota Espanya

Les grues només ofereixen servei d'emergències

Municipal

Publicat el 26/ago/04 per Adria Claramunt

'Grues Sant Cugat', la única empresa de grues d'assistència en carretera de la ciutat, està en vaga després del fracàs de les negociacions d'ahir a Madrid. La reunió entre les empreses de grues d'assistència en carretera, CEPAS, i la patronal de les asseguradores UNESPA, no va aportar res de nou davant la disparitat de postures que es defensen.

La vaga afecta des d'avui a Catalunya, Aragò, Madrid, Cantàbria, País Valencià, Castella i Lleó, la Rioja i les ciutats de Sevilla i Cadis, a més del País Basc i Astúries que ja estaven en vaga. La situació continuarà així fins la properareunió encara sense data. Les demandes dels gruistes topen de moment amb l'intransigència de les asseguradores. Així ho creu Manel Álvarez, propietari de 'Grues Sant Cugat'.

Manel Álvarez

L'actitud de les asseguradores és una mica prepotent perquè en 10 anys no s'han tocat les tarifes, quan productes com el gasoil s'han apujat moltíssim.


El greuge respecte les tarifes que cobren els companys de la resta d'Europa és un dels punts en què es basa la protesta dels gruistes espanyols. A Portugal i a Itàlia es cobren 75 euros de sortida, quan a Espanya es cobren 24 euros, el mateix preu des de fa 10 anys com ens recordava Manel Álvarez. El que es pretén és que hi hagi un augment de preus però que s'actualitzin any rera any perquè no es torni a repetir una situació com la que s'està produint actualment.

Manel Álvarez

El que no volem és que es pugin ara les tarifes i que no es tornin a tocar en 10 anys com ha passat fins ara.


És importar doncs remarcar que no es disposarà dels serveis de grua en tot Catalunya i que només es faran sortides d'emergència per apartar els vehicles que puguin posar en perill la circulació dels altres conductors. Aquests sortides seran les úniques que no es veuran afectades per l'acció dels piquets.