Els 'Buffers', barreres ecològiques, ja cobreixen 1250 metres a les autopistes AP-7 i E-9 a Sant Cugat

Els apantallaments acústics cobriran 10 km

Municipal

Publicat el 26/ago/04 per Joan Lluis Garcia Del Moral

L'Ajuntament ja ha cobert 1250 metres d'autopista amb 'Buffers', una barrera ecològica pionera a l'estat espanyol que redueix el so generat pel trànsit de vehicles. Aquests apantallaments acústics separen l'AP-7 i l'E-9 a les zones de Can Bellet, Can Canyameres, la Guinardera-2 i el sector de Vullpalleres Oest.

De moment ja s'ha tapat poc més d'un quilometre d'autopista, però s'espera que siguin deu els quilometres en els que s'instal·laran les barreres sonoreductores que serviran per disminuir l'impacte acústic i visual de les autopistes AP-7 i E-9. L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, s'ha mostrat molt satisfet amb l'evolució del projecte i ha volgut destacar el fet que sigui 'una iniciativa pionera al nostre país que servirà perquè les xarxes viàries no siguin vistes com a elements contraris a la qualitat de vida dels ciutadans'

Ja s'han plantat més de mil cinc-cents arbres i dos mil sis-cents arbustos per formar un mur ecològic. La planta d'arbre i arbustos però, només acaba de començar, ja que està previst que es plantin 14.000 arbres i 37.000 arbustos.

Les zones beneficiades per aquesta obra, que ha costat un milió vuit-cents mil euros a l'Ajuntament, i que és pionera a tot l'estat espanyol, són les de Can Bellet, Can Canyameres, la Guinardera-2 i Vullpalleres Oest. El disseny del projecte s'ha fet sota la supervisió de la consultora SGM, dirigida pel biòleg Josep Lascurain.