Sant Cugat destinarà, d'aquí a tres anys, l'1% del seu pressupost a projectes solidaris


  • Comparteix:

Enguany s'han destinat 300.000 euros a projectes de cooperació

Enguany s'han destinat 300.000 euros a projectes de cooperació

L'Ajuntament destinarà al final d'aquest mandat l'1% del pressupost municipal a finançar projectes de solidaritat en països empobrits. Així ho ha anunciat el tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon, que ha afegit que en l'exercici d'enguany la inversió en cooperació al desenvolupament és de 300.000 euros, el 0,7% del pressupost.

L'Ajuntament de Sant Cugat ja destina, en el present exercici econòmic, el 0'7% del seu pressupost a finançar projectes de solidaritat. En total, el consistori invertirà aquest any més de 300.000 euros en projectes de cooperació.

Però la intenció de l'equip de govern és d'anar més enllà, i incrementar progressivament el percentatge destinat a solidaritat al llarg d'aquest mandat. El tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon, ha anunciat que al final del mandat s'arribarà fins l'1%.

Toni Ramon

El 0'7% anirà incrementant-se a poc a poc al llarg d'aquest mandat, fins situar-se a l'1%. Aquest percentatge ja està recalculat, a partir d'una moció que va presentar ICV.


En aquest any 2004, l'Ajuntament ha participat en projectes solidaris diversos, com l'ampliació de l'oferta educativa a una població d'Eritrea, la internacionalització de la pau a Colòmbia, l'ajuda a dones de la regió somalí d'Etiòpia i el desenvolupament de projectes juvenils a Palavé, República Dominicana.

A més, el consistori destina una partida pressupostària a l'Oficina Sant Cugat Solidària, inverteix en projectes de sensibilització i reserva una partida de diners per destinar-los a possibles emergències que poden sorgir en qualsevol país com a conseqüència d'alguna catàstrofe.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.