L'Ajuntament farà un estudi per avaluar l'estat dels 7.000 habitatges buits que hi ha a Sant Cugat


  • Comparteix:

L'objectiu és fer un cens dels pisos buits i establir mecanismes perintegrar-los al mercat de lloguer o de venda

L'objectiu és fer un cens dels pisos buits i establir mecanismes perintegrar-los al mercat de lloguer o de venda

L'Ajuntament està elaborant un estudi sobre les vivendes buides que hi ha a la ciutat, amb l'objectiu d'establir mecanismes per integrar-les al mercat de lloguer i de venda. A data d'avui, l'empresa municipal d'habitatge, Promusa, té censats uns 7.000 pisos buits, i ara està realitzant un mostreig per determinar en quines condicions es troben aquestes vivendes.

Les dades de Promusa van més enllà de les xifres de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) corresponents al cens del 2001, que xifraven en prop de 6.000 el nombre de vivendes buides a la nostra ciutat.

Segons l'empresa municipal d'habitatge, a Sant Cugat hi ha uns 7.000 habitatges deshabitats. Ara, l'objectiu de l'equip de govern és contrastar aquestes xifres amb la realitat, i per això realitzaran un mostreig per conèixer la situació d'aquests habitatges. Ho explica la tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Segons Promusa hi ha al voltant de 7.000 vivendes buides, però amb diferents característiques. Ara avaluarem l'estat de cada habitatge, fent un mostreig a uns 200.


Amb aquest mostreig, l'Ajuntament vol comprovar quants d'aquests 7.000 habitatges són segona residència, estan deshabitats per problemes amb l'herència o simplement han estat abandonats, entre d'altres possibilitats. Posteriorment, aquestes dades serviran de base per dissenyar polítiques per afavorir l'accés d'aquests habitatges al mercat immobiliari, o per fer efectiu un recàrrec del 50% de l'IBI si continuen desocupats, tal com contemplen les noves ordenances fiscals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.