Els veïns de La Floresta destinaran els 150.000 euros a millorar voreres, enllumenat i senyalització


  • Comparteix:

L'Associació de Veïns de La Floresta diu que el procés participatiu és un 'maquillatge'

L'Associació de Veïns de La Floresta diu que el procés participatiu és un 'maquillatge'

El Consell de districte de La Floresta ha acordat destinar la partida de 150.000 euros del pressupost que poden prioritzar els propis veïns a millorar les voreres i l'enllumenat, instal·lar una font pública, arranjar el parc infantil del Centre Cívic i incrementar la senyalització dels carrers. Des de l'Associació de Veïns de La Floresta, però, qualifiquen de 'maquillatge' i de 'falsa participació' el procés per decidir les inversions al districte.

En absència dels representants de l'Associació de Propietaris i Veïns de La Floresta, que no han participat al consell per la impossibilitat dels seus representants d'assistir-hi, les altres tres entitats veïnals presents a la mesa del Consell de districte han acordat dedicar els 150.000 euros del pressupost a diverses actuacions de manteniment i millora dels espais públics del districte.

En concret, les associacions veïnals han acordat destinar uns 57.000 euros a executar les voreres i renovar l'enllumenat públic del passeig de La Floresta, entre les places Doctor Villà i Pere Planas; 1.200 euros a instal·lar una font pública a la plaça de l'Alzinar, al barri de Mas Fortuny; 42.600 euros a l'arranjament i millora del parc infantil del Centre Cívic; i una quantitat encara per determinar a millorar la senyalització dels carrers i cruïlles del districte.

Malgrat això, l'Associació de Veïns de La Floresta ha volgut fer un cop d'atenció a l'equip de govern, i ha assegurat que el procés perquè els veïns prioritzin la partida de 150.000 euros és un simple 'maquillatge' i no comporta una veritable participació ciutadana. Ho ha dit Oriol Ribera.

Oriol Ribera

Tontos no som. Aquests 150.000 euros són un maquillatge per fer veure que els pressupostos són participatius. Per dedicar-los a això, millor no perdre el temps.


Ribera ha reiterat la demanda d'algunes entitats veïnals de La Floresta, que volen que es desglossi el pressupost municipal per determinar quina quantitat es destina a cada districte.

De la seva banda, el regidor de Descentralització, Xavier Cortés, ha recordat que aquests diners no han de resoldre les mancances de la Floresta sinó que són una ajuda més d'una dotació més àmplia. Cortés ha celebrat que, malgrat les queixes, s'hagi assolit un consens en una experiència nova.

Xavier Cortés

Entenc que hi ha una crítica però que per primera vegada s'ha donat aquesta possibilitat als veïns i s'ha arribat a un consens. Vol dir que amb diàleg poden assolir-se acords.


La resta d'associacions de veïns presents al Consell de districte han aprovat aquest repartiment dels 150.000 euros, tot i que han lamentat que l'Associació de Veïns i Propietaris de La Floresta s'hagi abstingut de participar en el procés.

Els representants del PSC i ICV al Consell de districte, de la seva banda, han demanat a l'equip de govern que executi de forma ràpida les inversions acordades pels veïns.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.