Tret de sortida al Camí Escolar, que facilita que els alumnes del CEIP Collserola vagin caminant a l'escola


  • Comparteix:

Aquesta iniciativa pilot s'inscriu dins la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Aquesta iniciativa pilot s'inscriu dins la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Una vintena d'alumnes del CEIP Collserola han participat, aquest dimarts, en el primer dia del Camí Escolar. Es tracta d'una iniciativa pionera a Sant Cugat, que s'inscriu dins dels actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, i que consisteix en que els nens i nenes vagin caminant a l'escola, acompanyats per voluntaris, i aprofitant l'eix de vianants.

Tant des de l'Àrea de Medi Ambient com des del CEIP Collserola es mostren satisfets per la rebuda que ha tingut el Camí Escolar en el primer dia de funcionament, tot i que esperen que al llarg de tota aquesta setmana hi hagi més pares i mares que s'animin a participar-hi.

La professora del CEIP Collserola, Eulàlia Monturiol, explica el mecanisme d'aquest programa pilot, que pretén que els pares no hagin de portar els seus fills en cotxe a l'escola.

Eulàlia Monturiol

Hi ha dues rutes, una des de l'estació i una altra des de Torreblanca. Els voluntaris recullen els nens en diferents parades i els porten a l'escola.


El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, considera que aquesta prova pilot servirà perquè els pares i mares prenguin consciència, progressivament, de la possibilitat que els seus fills vagin caminant a l'escola. Pomar no descarta ampliar, en el futur, aquest programa pilot a altres centres educatius del centre de la ciutat.

Eduard Pomar

Això anirà augmentant al llarg de la setmana. Altres pares s'animaran a participar. Esperem que aquest programa tingui continuïtat en el futur.


El principal obstacle perquè programes com aquest es generalitzin és que molts pares i mares s'han habituat a creure que l'única manera de portar els seus fills a l'escola és en cotxe. I és que canviar d'hàbits, en matèria de mobilitat, és molt difícil, com explica el tècnic de Medi Ambient de l'Ajuntament Sergi Cantó.

Sergi Cantó

El que ens costa més és canviar d'hàbits. Molts pares segueixen una rutina i els costa canviar el xip.


El programa pilot del Camí Escolar s'allargarà durant tota aquesta setmana. Les activitats de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, però, no s'aturen aquí. Aquest diumenge s'organitzarà una bicicletada popular, i divendres i dissabte el transport públic serà gratuït.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.