L'Ajuntament edita uns consells per fer del Nadal una festa més sostenible


  • Comparteix:

Medi Ambient tornarà a habilitar punts de recollida per aquells arbres de Nadal que ja no vulguem

Medi Ambient tornarà a habilitar punts de recollida per aquells arbres de Nadal que ja no vulguem

Aprofitar algun arbre del jardí o de la terrassa per decorar-lo per aquestes festes, instal·lar bombetes de baix consum en els guarniments de Nadal i fer correctament la recollida selectiva de la brossa, són alguns dels consells que ha fet públics la regidoria de Medi Ambient per fer del Nadal una festa més sostenible. Com cada any, s'instal·laran punts de recollida d'arbres de Nadal i també es podran dipositar les ampolles buides de cava en diferents establiments de la ciutat.

Promoure actituds cíviques i sostenibles és un dels objectius de l'àrea de Medi Ambient per aquestes festes. Amb aquesta voluntat, s'han publicat una sèrie de consells que poden seguir els ciutadans per tal de celebrar aquest Nadal d'una forma més sostenible.

Algunes d'aquestes propostes passen per utilitzar un arbre del nostre jardí com a arbre de Nadal, o en cas de comprar-lo, buscar una espècie mediterrània. Així ho ha explicat el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar.

Eduard Pomar

La gent que té jardí que aprofiti un dels seus arbres enlloc de comprar un arbre de Nadal, si el compren que sigui una espècie mediterrània, i si es compra un avet, assegurar que sigui de viver.


Pel que fa al pessebre, des de l'Ajuntament es recorda que està prohibit arrencar molsa del bosc i es recomana utilitzar altres materials alternatius.

Altres recomanacions són utilitzar bombetes de baix consum energètic per als guarniments de nadalencs i també fer una correcta separació de la brossa. Escoltem Eduard Pomar.

Eduard Pomar

Dipositar els arbres de Nadal un cop utilitzats als punts de recollida que s'habilitaran, posar el paper i el artró als contenidros blaus i deixar les ampolles de cava buida als comerços autoritzats.


Com cada any, l'Ajuntament instal·larà diversos punts de recollida dels arbres de Nadal perquè, un cop passades les festes, els santcugatencs puguin deixar-hi els arbres que no vulguin per tal de poder-los plantar en diferents punts de municipi o, si no estan en bon estat, portar-los a la planta de compostatge.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.