Sant Cugat gasta més aigua i genera més residus que altra cap ciutat metropolitana


  • Comparteix:

L'Ajuntament assegura que durant el 2005 es donarà un nou impuls a les polítiqus de residus l'any vinent al centre i el 2006 als districtes

L'Ajuntament assegura que durant el 2005 es donarà un nou impuls a les polítiqus de residus l'any vinent al centre i el 2006 als districtes

Sant Cugat es el municipi de l'àrea metropolitana de Barcelona que més aigua consumeix i més residus genera. Així es desprèn de les dades fetes públiques per l'Entitat Metropolitana del Medi Ambient, segons les quals, el nostre municipi està per sobre de la mitjana. Des de l'equip de govern consideren que no es pot comparar Sant Cugat amb municipis que tenen un model urbanístic totalment diferent però han assegurat que ja s'estan posant les mesures per reduir aquestes xifres.

Segons dades de l'Entitat Metropolitana del Medi Ambient, l'any 2003 el consum d'aigua va arribar a Sant Cugat als 215,6 litres per habitant, mentre que la mitjana a l'entorn metropolità és de 136,6 litres. D'aquesta manera, la nostra ciutat es converteix en la que més aigua consumeix de tota l'àrea metropolitana.

El tinent d'alcalde de Serveis Territorials, Joan Recasens, reconeix que aquesta xifra és conseqüència, en gran part, a un model de creixement de ciutat horitzontal on molts habitatges tenen zona enjardinada, però considera que precisament per això no poden comparar-se les xifres amb municipis que tenen una tipologia urbanística totalment diferent. Tot i això, Recasens ha afegit que s'està treballant per reduir aquesta xifra i conscienciar la població de la necessitat de fer un consum responsable.

Joan Recasens

La tipologia de ciutat comporta un consum més elevat que el dels altres municipis amb què es compara, però que tenen models urbanístics molt diferents.Tot i això, hem d'insistir perquè es faci un consum responsable.


Pel que fa a la generació de residus, també Sant Cugat encapçala el rànquing de municipis que més brossa generen. Mentre que la mitjana a l'entorn metropolità és de 1,44 quilograms per habitant i per dia, a la nostra ciutat es generen 2,25 quilos.

L'objectiu de l'Ajuntament però no és tant el de reduir la quantitat de residus com el de reciclar-los i reutilitzar-los de manera correcta, per tal que la quantitat que hagi d'anar finalment a l'abocador sigui mínima. El tinent d'alcalde ha assegurat que ja s'estan posant tots els recursos per fer-ho possible.

Joan Recasens

L'any vinent tenim ja previst impulsar tots els mecanismes per reduir, però sobretot per reutilitzar els residus, amb el Punt Verd, la mini deixalleria o la deixalleria mòbil.


Joan Recasens ha volgut afegir que, també la tipologia de ciutat, amb molts arbres i molta zona verda, contribueix a generar més residus, però que tot això es tracta correctament a la planta de compostatge de Can Calopa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.