L'oposició demana que es replantegi un model de ciutat que consideren 'insostenible'


  • Comparteix:

PSC, ICV i PP veuen amb preocupació les dades fetes públiques per l'EMMA

PSC, ICV i PP veuen amb preocupació les dades fetes públiques per l'EMMA

Els partits de l'oposició a Sant Cugat han rebut amb preocupació les dades fetes públiques per l'Entitat Metropolitana del Medi Ambient, segons les quals Sant Cugat és el municipi metropolità que més aigua consumeix i més residus genera. PSC, ICV i PP coincideixen a destacar la necessitat de modificar el model de ciutat per fer-lo més sostenible, tant a nivell ecològic com econòmic.

Per als tres partits de l'oposició, les dades de l'Entitat Metropolitana del Medi Ambient evidencien que les polítiques de residus que s'apliquen a Sant Cugat no estan funcionant i que el model de ciutat actual, on predominen les cases amb jardí, és insostenible.

És per això que des del PSC demanen a l'equip de govern un acte de contricció i que es modifiqui la tipologia de ciutat per no incrementar més els costos de manteniment per evitar que arribi un dia que no puguem assumir-los. Escoltem el seu portaveu, Jordi Menéndez.

Jordi Menéndez

El que no pot ser és estar a la cua i a la vegada fer propaganda que som els millors. Volem demanar un acte de contricció de l'equip de govern perquè introdueixi canvis en la política de residus.


En el mateix sentit s'ha expressat el portaveu d'ICV, Xavier Boix, que ha qualificat l'aplicació de les polítiques de residus al municipi de 'jutjat de guàrdia'. Boix ha remarcat que, tot i que fa uns mesos va crear-se la Mesa de Residus per debatre aquestes qüestions, tal i com ells havien demanat, aquest òrgan no està funcionant com caldria i només ha servit, diu, perquè l'equip de govern intentés buscar un consens per mirar de recuperar la taxa de residus.

El portaveu ecosocialista h afegit que, abans d'intentar conscienciar els ciutadans, cal que el propi Ajuntament faci un ús sostenible dels recursos.

Xavier Boix

El que més em preocupa és, dels comptes municipals, la despesa ordinària per al consum d'aigua. És molt difícil consicienciar els ciutadans quan el propi govern gasta més aigua que cap ajuntament dels voltants.


Pel que fa al PP, també han apuntat la necessitat de replantejar cap a quin model de ciutat cal anar, i han lamentat que les polítiques de residus al municipi funcionin ara pitjor, segons diuen, que quan ells governaven amb CiU. Escoltem la seva portaveu, Berta Rodríguez.

Berta Rodríguez

Em sembla una mica espectacular que hagi pujat d'un manera tan desmesurada perquè quan governava el PP s'havia aconseguit reduir els residus.


Rodríguez ha afegit que cal potenciar molt les campanyes ciutadanes per tal d'explicar la importància de fer un racional dels recursos així com de reduir i reciclar correctament els residus.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.