Les ordenances municipals d'estalvi d'aigua i d'energies renovables s'apliquen ja en 1731 llars


  • Comparteix:

1731 habitatges apliquen ja les ordenances municipals d'estalvi d'aigua i de captació d'energia solar vigents a Sant Cugat des de fa dos anys. D'aquesta manera, l'Ajuntament pretén reduir el consum d'aigua i promoure un ús més racional dels recursos naturals. Amb aquesta mateixa voluntat, el consistori ofereix subvencions per fomentar l'estalvi d'aigua i les instal·lacions d'energia solar tèrmica tant en edificis particulars com en instal·lacions públiques.

Des de l'any 2002, l'Ajuntament de Sant Cugat aplica dues ordenances municipals que pretenen reduir el consum d'aigua i aprofitar les energies renovables. A data d'avui, aquestes directrius han afectat ja a un total de 1731 habitatges del municipi, una xifra que ha estat valorada positivament pel tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, que considera que s'estan assolint els objectius de fomentar un ús més racional dels recursos naturals. Escoltem-lo.

Eduard Pomar

Les ordenances s'estan aplicant i amb això hem assolit dos objectius: reduir el consum energètic i millorar el medi ambient a Sant Cugat


L'objectiu d'aquestes ordenances, que en el seu moment van ser pioneres, és el de fomentar l'ús d'instal·lacions d'energia solar tèrmica i també el de reduir el consum d'aigua al municipi, que segons un estudi de l'any 2.000, és dels més elevats de Catalunya amb un consum mitjà de 250 litres diaris.

Ara però, i amb l'aplicació d'aquestes ordenances, des de l'àrea de Medi Ambient consideren que aquesta xifra s'ha d'haver reduït i per això volen fer una nova diagnosi per avaluar quina és la situació medi ambiental de la ciutat a data d'avui. Ho explica Eduard Pomar.

Eduard Pomar

De fet la idea és fer una nova diagnosi per veure si amb les ordenances s'ha reduït el consum d'aigua i la producció de residus per habitant


A banda d'aquestes dues ordenances municipals, recordem que l'Ajuntament també ofereix subvencions per a l'ús d'energia solar tèrmica en edificis particulars i instal·lacions públiques i per l'estalvi d'aigua, i que a més també hi ha bonificacions a les taxes i impostos que afecten la construcció per aquells edificis nous que incorporin instal·lacions per l'est6alvi d'aigua o l'aprofitament d'energia solar.

A més, l'àrea de Medi Ambient estudia ja la possibilitat d'endurir les ordenances municipals per afavorir la sostenibilitat del municipi en el termini d'un o dos anys.

Amb tot des de l'Ajuntament s'espera que l'ús d'energies renovables impliqui un estalvi econòmic pels ciutadans i una millora del medi ambient a la nostra ciutat.

Per tal que les ordenances es puguin desenvolupar més fàcilment, des de l'Ajuntament s'ofereix una subvenció que oscil·la entre els 1200 i els 1500 euros sempre que l'ajut no representi una quantitat superior al 50% del pressupost total de l'obra. D'aquest suport però no se'n poden beneficiar els edificis de nova construcció. Un cop desenvolupades les ordenances, el mateix Pomar ha assegurat que es vol fer un estudi per veure quin és el seu impacte real.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.