La segona fase de la campanya 'Ajuntament sense fum' incidirà en el mercat i els equipaments esportius


  • Comparteix:

La campanya es va engegar fa dos anys i segons el consistori, ha aconseguit molt bons resultats

La campanya es va engegar fa dos anys i segons el consistori, ha aconseguit molt bons resultats

L'Ajuntament està ultimant la posada en marxa de la segon fase del programa 'Ajuntament sense fum', que es va iniciar ara fa dos anys. La voluntat és que aquesta iniciativa, pionera a Catalunya, arribi ara als mercats i als equipaments esportius municipals. Des del consistori fan una valoració positiva d'aquesta iniciativa ja que en les dependències on s'ha aplicat fins ara, diuen, s'ha deixat de fumar.

Després de l'èxit aconseguit en la primera fase del programa 'Ajuntament sense fum', el consistori està preparant ja la segona fase del projecte, en que s'incidirà sobre els mercats i els equipaments esportius municipals.

Així ho ha explicat al magazin 'Barra Lliure' la regidora d'Acció Cívica, Marta Subirà, que ha afegit que aquests espais no es van incloure en la primera fase ja que demanen d'una major atenció i control per la quantitat de gent que acullen.

Marta Subirà

Ara la campanya es portarà al mercat municipal i als equipaments esportius depenents del consistori. S'haurà de fer un control més fort o més incissiu perquè són llocson hi acudeix molta gent.


Subirà ha fet una valoració positiva de la primera fase d'aquesta experiència, pionera a Catalunya, ja que segons ha dit, a l'ajuntament i a les escoles municipals s'ha aconseguit que els treballadors només fumin en els espais reservats amb aquesta finalitat. A l'èxit de la campanya, diu Subirà, hi ha contribuït també el to educatiu i no prohibitiu del projecte.

Marta Subirà

El que ha funcionat molt bé en aquesta primera fase han estat els retols informatius, i un to sutil i educatiu i no prohibitiu.


D'altra banda, Subirà ha explicat també que aquesta iniciativa, que es va posar en marxa ara fa dos anys, ha tingut ressò en municipis veïns i fins i tot s'han fet xerrades sobre el programa en altres poblacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.