L'Ajuntament activa un paquet de mesures preventives per fer front a una possible nevada


  • Comparteix:

La brigada municipal llençarà sal, especialment a La Floresta i Les Planes

La brigada municipal llençarà sal, especialment a La Floresta i Les Planes

L'Ajuntament ha posat en marxa un conjunt de mesures preventives per tal de pal·liar, si cal, els efectes d'una possible nevada a cota zero al municipi. L'alcalde, Lluís Recoder, ha ordenat l'activació d'un dispositiu que afecta conjuntament efectius de la Policia Local, de Protecció Civil i de diverses àrees del consistori. Amb l'objectiu d'evitar glaçades, la brigada d'obres municipal llençarà sal en les zones humides i ombrívoles del municipi, especialment a La Floresta i Les Planes.

Arran de l'avís del Servei de Meteorologia de Catalunya, que alerta d'una possible nevada a nivell del mar entre aquest dilluns i dimarts, l'Ajuntament ha activat un paquet de mesures preventives que implica, sobretot, les àrees de Seguretat Ciutadana, Serveis Urbans i Medi Ambient.

Una de les principals prioritats serà evitar les glaçades i fer transitables les vies de les parts altes del municipi. Per això, la brigada d'obres municipal està en disposició de llençar sal a les zones humides i ombrívoles, especialment als districtes de La Floresta i Les Planes. En aquest darrer districte, a més, s'instal·laran tres contenidors fixes amb sal a Can Cortés, a la plaça de la Creu d'en Blau i al Vial.

Tot i que les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya descarten que es puguin produir nevades importants al Vallès Occidental, i parlen d'un gruix màxim de 5 centímetres, l'Ajuntament disposa de dues màquines llevaneus i quatre vehicles més que es poden adaptar per fer aquesta funció.

El dispositiu de prevenció es mantindrà activat fins dimecres al matí, a l'espera dels propers informes meteorològics.

Paral·lelament, el Pla Neucat de la Generalitat recomana als ciutadans, en cas de nevada, evitar l'ús del vehicle o, si és imprescindible, equipar-lo amb cadenes i portar el dipòsit ple.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.