Totes les línies d'autobús urbà i interurbà tornaran a passar per la plaça Lluís Millet abans de l'estiu


  • Comparteix:

El projecte de reordenació viària preveu posar jardiners delimitant el carril bus

El projecte de reordenació viària preveu posar jardiners delimitant el carril bus

Totes les línies d'autobús urbà i interurbà tindran, finalment, la seva parada a la plaça de Lluís Millet. Així ho ha anunciat el regidor de Mobilitat, Josep Romero, que ha explicat que per tal de garantir la seguretat en aquesta zona, i seguint les recomanacions de l'informe Ole Thorson, es col·locaran diverses jardineres per delimitar el carril bus, entre d'altres mesures. La parada dels taxis, de la seva banda, continuarà darrera de l'estació, al carrer Andana.

Finalment, tant les línies d'autobús urbà de Sant Cugat -1, 2 i 3- com les interurbanes -línia 4- tindran la seva parada a la plaça Lluís Millet. Tant la tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, com el regidor de Mobilitat, Josep Romero, han assegurat que aquesta és la millor opció per garantir un bon servei als usuaris de transport públic i recuperar les freqüències de pas, que durant el temps que la parada ha estat al carrer Andana, s'havien vist penalitzades per un increment del recorregut.

Mercè Conesa, ha afegit a més, que aquesta decisió s'ha pres seguint l'esperit de l'informe elaborat per l'expert en mobilitat Ole Thorson, del qual s'han adaptat prop de 70%, diu, de recomanacions.

Mercè Conesa

Nosaltres creiem que és una proposta raonable i que segueix l'esperit de l'informe Thorson. És cert que ell feia unes propostes correctives i les seguim en un 70%.


I és que, partint de les recomanacions, d'Ole Thorson, l'equip de govern ha decidit col·locar jardineres que delimitin el carril bus. El regidor de Mobilitat ha afegit però, que els conductors dels busos ja saben que hauran de circular per aquesta zona a una velocitat molt reduïda i respectant sempre la prioritat que tenen els vianants. Josep Romero.

Josep Romero

Posarem jardineres perquè tenen un efecte estètic i també reversible que ens permet treure'n o posar-ne. Però hi ha un altre tema, i ja hem donat avisat a la companyia, que és que la prioritat la té el vianant.


Pel que fa al conjunt de la plaça, la proposta de reordenació viària de la zona contempla també traslladar els bancs i l'aparcament de bicicletes i posar baranes a banda i banda de les escales de la plaça. La parada dels taxis, de la seva banda, continuarà darrera de l'estació, al carrer Andana, però es millorarà la senyalització i també la il·luminació de la zona.

Totes aquestes actuacions podrien estar enllestides en un termini de 3 mesos, i no serà fins aleshores que els autobusos comencin a circular de nou per la plaça Lluís Millet.

D'altra banda, i pel que fa a la campanya engegada per veïns i comerciants de la zona de l'Estació per promoure millores al barri, Romero ha destacat la feina que està fent aquest col·lectiu, i ha explicat que ja han tingut una primera reunió per intentar consensuar algunes de les propostes. Igualment, els responsables de la iniciativa han valorat satisfactòriament la primera presa de contacte però han declinat fer declaracions fins la propera reunió, prevista per la setmana vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.