El Servei d'Informació Juvenil es descentralitza per acostar-se més als joves dels districtes


  • Comparteix:

L'Objectiu és donar a conèixer el servei i facilitar el contacte amb els joves sense que s'hagin de desplaçar

L'Objectiu és donar a conèixer el servei i facilitar el contacte amb els joves sense que s'hagin de desplaçar

Acostar el Servei d'Informació Juvenil (SIJ) a tots els barris del municipi i augmentar la difusió i el coneixement d'aquest servei entre els joves són els objectius principals de la proposta de descentralització del SIJ que ha presentat l'Ajuntament. A través dels Espais Joves dels centres cívics dels districtes i de Valldoreix, es pretén intensificar el contacte de l'administració amb els joves i donar suport a les propostes d'activitats dels diferents col·lectius juvenils.

El tinent d'alcalde de Joventut, Toni Ramon, ha explicat que una de les prioritats del seu departament és avançar cap a una 'descentralització quotidiana'. Per això, ha decidit ampliar la descentralització del Servei d'Informació Juvenil (SIJ) als districtes de Sant Cugat i a Valldoreix, amb l'objectiu de facilitar als usuaris dels Espais Joves del centres cívics de tot el municipi la possibilitat de conèixer i contactar amb el servei sense la necessitat de desplaçar-se al centre de la ciutat. Escoltem Toni Ramon.

Toni Ramon

Aquesta descentralització respon a la voluntat que el departament de Joventut no només es limiti als tècnics de la Casa de Cultura, sinó també als Espais Joves de tots els districtes, que treballaran en coordinació.


Entre els objectius específics d'aquesta descentralització, destaca la voluntat d'afavorir les propostes d'activitats realitzades pels usuaris de tots els Espais Joves, fomentar l'associacionisme juvenil, augmentar les línies de dinamització d'aquest col·lectiu i incrementar la informació i assessorament sobre temes d'interès per als joves.

La nova tècnica del departament de Joventut, Maria Farriol, afegeix que es tracta d'acostar als joves dels districtes un servei que ja existeix i facilitar la seva difusió i coneixement.

Maria Farriol

Es tracta d'acostar als ciutadans dels districtes un servei que ja existeix i funciona, perquè puguin fer-ne ús els joves sense necessitat de deplaçar-se.


El calendari d'aquesta descentralització comença amb el procés de donar a conèixer el SIJ als Espais Joves dels districtes. Seguidament, es detectaran les principals necessitats d'informació i assessorament que pot prestar el servei en cada zona i, finalment, s'assignaran els recursos necessaris per a cada centre cívic. De moment, es podrà contactar amb els tècnics responsables de la descentralització del SIJ una vegada al mes als mateixos Espais Joves dels districtes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.