L'ordenança d'estalvi d'aigua ha permès reduir en 58 litres per persona/dia el consum d'aigua el 2003


  • Comparteix:

El tinent d'alcalde de Medi Ambient ha fet balanç de l'aplicació de l'ordenança coincidint amb el Dia Mundial de l'Aigua

El tinent d'alcalde de Medi Ambient ha fet balanç de l'aplicació de l'ordenança coincidint amb el Dia Mundial de l'Aigua

El consum domèstic d'aigua a la nostra ciutat s'ha reduït, l'any 2003, en 58 litres per persona i dia. Així ho ha explicat el tinent d'alcalde de Medi Ambient coincidint amb el Dia Mundial de l'Aigua. Eduard Pomar ha assegurat que durant el primer any d'aplicació de l'ordenança d'estalvi d'aigua, el consum d'aquest bé ha passat de 273 litres per persona i dia a 215 litres, i ha afegit que l'objectiu de cara a l'any 2010 és reduir un 70% el consum total d'aigua.

Els resultats de l'aplicació de l'ordenança municipal d'estalvi d'aigua, que va entrar en vigor el novembre del 2002, ja s'han començat a notar. Les dades de finals del 2003 mostren que el consum d'aigua a la nostra ciutat s'ha reduït en 58 litres per persona i dia. Així ho ha assegurat el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, que ha indicat que aquest consum se situava l'any 2001 en 273 litres per persona i dia, i que les últimes dades mostren que el consum s'ha rebaixat fins als 215 litres. L'escoltem.

Eduard Pomar

Les dades mostren que en poc menys d'un any de l'aplicació de l'Ordenança d'Estalvi d'Aigua, el consum d'aigua s'ha reduït en 58 litres per persona i dia.


Pomar assegura que la intenció és que Sant Cugat arribi al 2010 amb un consum domèstic d'aigua situat entorn els 150 litres per persona i dia, tal com recomana la Unió Europea. Això suposaria reduir en un 70% el consum total d'aquest recurs natural a Sant Cugat.

Pomar ha recordat, a més, que l'ordenança que s'aplica des del 2002 obliga a les noves promocions d'habitatge a instal·lar certes mesures per controlar el consum d'aquest bé, com instal·lar airejadors per aixetes i dutxes, reguladors de pressió de l'entrada de l'aigua i mecanismes d'estalvi a les cisternes. En aquest sentit, Pomar ha volgut recordar que l'Ajuntament ofereix subvencions, que ara se situen en un màxim de 1.800 euros, per als particulars que vulguin instal·lar mesures d'aquests tipus. L'escoltem.

Eduard Pomar

L'Ajuntament ofereix subvencions pels particulars que vulguin instal.lar mesures d'estalvi d'aigua; fet que sol ser desconegut pels ciutadans.


Altres mesures obligatòries que contempla l'ordenança són la incorporació de captadors d'aigua en els edificis amb superfícies de rec superior als 1.000 metres quadrats i la instal·lació de mecanismes de reutilització de l'aigua de les banyeres i les dutxes als edificis amb més de vuit habitatges i en aquells d'ús no particular que gastin més de 400 metres cúbics d'aigua a l'any. L'any 2003, un total de 1.731 habitatges de la nostra ciutat van incorporar mecanismes d'estalvi d'aigua.

Pomar ha fet aquestes declaracions durant la presentació, a la Biblioteca del Mil.lenari, d'una exposició informativa sobre l'ordenaça d'estalvi d'aigua que s'ha pogut veure recentment a la fira Ecomed-Pollutec i que s'exposarà en diversos indrets del municipi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.