Les escoles La Floresta i Catalunya ja tenen plaques solars per estalviar energia


  • Comparteix:

La intenció de l'equip de govern és que tots els centres educatius de la ciutat utilitzin aquest sistema el 2007

La intenció de l'equip de govern és que tots els centres educatius de la ciutat utilitzin aquest sistema el 2007

Els CEIP La Floresta i l'escola Catalunya, de Mira-sol, han inaugurat de forma oficial les plaques solars que escalfaran l'aigua del centres durant el període lectiu. L'objectiu dels vuit captadors solars instal·lats en cadascun d'aquests centres és que les escoles estalviïn fins un 70% de l'energia utilitzada per escalfar l'aigua. De moment ja són quatre les escoles i dos els instituts de Sant Cugat que fan servir aquest sistema.

Amb la inauguració oficial de plaques solars dels CEIPs La Floresta i Catalunya, ja són quatre les escoles i dos els instituts de la ciutat que utilitzen aquest mètode per escalfar l'aigua del centre. Segons el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, d'aquesta manera els centres aconsegueixen estalviar fins un 70% de l'energia que es gastaria per escalfar l'aigua amb el mètode tradicional.

Pomar ha assegurat també que la instal·lació d'aquestes plaques s'emmarca dins la intenció de l'equip de govern d'aconseguir que el 2007 tots els centres públics de Sant Cugat disposin d'aquest sistema d'energia renovable. L'escoltem.

Eduard Pomar

Un dels objectius que es proposa l'equip de govern és que el 2007 tots els centres públics d'ensenyament de Sant Cugat i els districtes disposin de plaques solars. S'estalvia energia i es té cura del mediambient.


El tinent d'alcalde ha volgut destacar l'important paper que juga aquest sistema en l'estalvi de toxines mediambientals.

En el mateix sentit s'ha expressat David Poveda, gerent de l'empresa Nova Energia, encarregada de la instal·lació dels captadors solars, que ha remarcat que les vuit plaques solars instal·lades als dos centres poden arribar a escalfar l'aigua del dipòsit solar fins a 90 graus a l'estiu i uns 50-60 graus a l'hivern.

David Poveda

Mitjançant aquest sistema l'aigua del diposit solar es pot arribar a escalfar uns 90-100 graus a l'estiu, i uns 50-60 a l'hivern.


A la inauguració de les plaques solars, celebrada a l'escola La Floresta, els més petits han cantat una cançó sobre la importància del tenir cura del medi ambient. I és que, segons Pomar, un altre dels objectius és que els infants també vagin adquirint consciència del que significa l'estalvi energètic i el benefici que suposa per a la natura.

Cadascuna de les instal·lacions solars que s'han posat a les escoles La Floresta i Catalunya ha costat 17.300 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.