El nou Punt Verd de Can Magí s'inaugura el proper dia 24 amb la intenció d'apropar el servei al ciutadà


  • Comparteix:

El Punt Verd de Can Magí s'inaugurarà el proper diumenge, 24 d'abril, convertint-se així en la segona deixalleria de la ciutat. Aquest equipament, ubicat en una pastilla de 5.000 metres quadrats a tocar de la Ronda Nord, permetrà als santcugatencs disposar d'un nou equipament on dipositar aquells residus voluminosos o que requereixen un tractament especial.

El Punt Verd de Can Magí s'inaugurarà el dia després de Sant Jordi, pràcticament un any després que s'iniciessin les obres. Recordem que es tracta d'un equipament que ocupa un total de 372 metres quadrats i que s'ubica en un solar de 5.000 metres quadrats a tocar de la Ronda Nord.

La instal·lació, pensada perquè s'integri amb l'entorn i perquè no provoqui cap molèstia als veïns més propers de la zona, compta entre d'altres coses amb un moll de càrrega i descàrrega de contenidors, així com amb un espai tancat i ventilat per emmagatzemar residus especials
i objectes voluminosos.

Des de l'ajuntament han volgut incidir en la importància del nou equipament i han manifestat la seva esperança en que la ciutadania en faci un gran ús. Escoltem el tinent d'alcalde de Serveis Territorials, Joan Recasens.

Joan Recasens

S'hi ha de portar els olis, fluorescents, pintures, etc. Tot allò que no té un destí concret i que ens obligaria anar a Can Calopa, amb la diferència que ara està al costat del ciutadà


L'acte d'inauguració del Punt Verd de Can Magí es farà el dia 24 d'abril amb l'objectiu que sigui una jornada festiva. És per això que s'ha previst un espectacle infantil, amb una cercavila de gegants i capgrossos que sortirà des de la Plaça d'Octavià a les 11 del matí per arribar al Punt Verd a les 12 del migdia, i un aperitiu sense residus.

D'altra banda, i per complementar aquest servei, properament se n'obrirà un altre, de petit format, al Mercat de Torreblanca i un altre més mòbil que donarà servei principalment als districtes. Tots tres nous punts de recollida de deixalles els gestionarà una mateixa empresa que es coneixerà la setmana vinent, un cop es resolgui el concurs públic que està pendent només d'un informe tècnic. D'aquesta manera, està previst que de cara a l'estiu, Sant Cugat compti amb tres nous punts de recollida de residus per complementar la deixalleria de Can Calopa. Escoltem Joan Recasens.

Joan Recasens

Esperem que en un mes la minideixalleria de Torreblanca, on hi podrem portar els olis principalment, estigui en marxa i que la deixalleria mòbil estigui en funcionament abans de l'estiu


Recordem que la deixalleria mòbil servirà bàsicament per poder donar servei als districtes i a punts que queden allunyats dels dos punts verd actuals i de la minideixalleria de Torreblanca. En aquest sentit, principalment La Floresta i Mira-sol rebrien la visita d'aquesta unitat mòbil un o dos cops per setmana, encara per decidir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.